Suomalaishoitaja Taru Silaste matkaa kahden Kari Lähdekorven omistaman ja Hanna Lähdekorven valmentaman hevosen kanssa Jägersron 75-raveihin.

Quite Specialilla on voitto alla viime lauantailta.

”Se oli kauhean hyvä”, Taru Silaste kehuu. ”Lähtö oli vaiherikas, ja paljon tapahtui jo ennen kuin päästiin matkaan. Hevonen näyttäisi löytäneen itsensä, ja pitkä matka käy. Toivotaan, että se on samanlainen kuin viikko sitten.”

Ennen Ruotsiin muuttoa Quite Special alisuoritti kahteen starttiin rajusti, ja syyksi selvisi eteisvärinä.

”Sitä lääkittiin, ja hevonen sai levätä kuukauden ennen kuin sitä alettiin uudestaan varovaisesti treenata. Enää mitään oireita ei ole ollut, eikä se sellainen vaiva olekaan, että sen kuuluisi uusia. Se vain tulee jostain ja pysyy yleensä sen jälkeen poissa. Sykkeet mitataan joka treenin jälkeen, eikä mitään poikkeavaa ole ilmennyt”, Silaste raportoi.

Moittimista ei hoitajan mukaan ole Payet D.E:nkään vireessä.

”Sillä ei vaan käy yhtään tuuria lähtöratojen kanssa. Paras ominaisuus olisi lähtönopeus, mutta se ei kymppiradalta pääse esille.”

”Onneksi matka on 2640 metriä, niin takaakin ehtii. Nyt riisutaan ensimmäistä kertaa takakengät pois. Katsotaan, minkälaisen vaikutuksen se tekee. Lähtö on kuitenkin kova hopeadivisioonan lähtö ja paperilla kovempi kuin Quite Specialin lähtö. Sillä lailla Quite Specialilla on ehkä paremmat mahdollisuudet”, Taru Silaste vertaa.

Quite Special juoksee viime startista poiketen takakengät jalassa.

”Täytyy pitää kaviot kunnossa”, Silaste perustelee. ”Mutta se ei paljon vaikuta, tärkeämpää on saada juosta ilman etukenkiä.”

Peli Jägersron 75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina kello 17.20.

Toto-kohteisiin: