Keskiviikon T86-kierros on jaettu tällä viikolla Solvallan ja Åbyn kesken. Yllätysmerkki voisi olla Jonna Irrin valmentama Again Kronos.

Kahdessa viime startissaan Again Kronos on istunut tiukasti pussissa maaliin saakka.

”Me oltiin viimeksi sitä mieltä, että se teki parhaan starttinsa meiltä. Pussijuoksuja on tietysti vaikea arvioida, mutta hevonen tuntuisi olevan kaikin puolin hyvällä mallilla. Terveystilannekin on tosi hyvä”, Jonna Irri iloitsee.

”Edelliskerralla se jäi pussiin 75-lähdössä, ja samalla 2600 metrin matkalla, mikä ajetaan nytkin. Sitä ennen Gävlessä se hävisi vain Bolt Kronokselle, vaikka tuli kuukauden tauolta tosi kevyesti valmisteltuna.”

Keskiviikkona Solvallassa taktiikka voi olla rohkeampi kuin kahdessa viime startissa.

Mika (Forss) tuntee nyt hevosen, eikä minun tarvitse puuttua ajoon. Luulen kuitenkin, että ajatellaan molemmat samalla lailla, ettei tällä kertaa jäätäisi pussiin.”

”Gävlessä Again Kronos yllätti lähtönopeudellaan meidät kaikki. Sitäkin näköjään löytyy, kun asiat on kunnossa, ja se on todella hyvä juttu jatkoa ajatellen. Again Kronos tuntuu edelleen kotona tosi hyvältä. Mun mielestä se on rastin arvoinen”, Jonna Irri vihjaa.

Samaan aikaan häneltä kilpailevat Vermossa Arctic Dessert ja Self Taught Beauty.

”Molemmat ovat hyvällä mallilla, mutta vastus kovenee viime lähdöistä”, Jonna Irri tiedostaa.

”Arctic Dessertillä kokeillaan ajaa ilman oberserkkiä, josko se toisi siihen jotain uutta. Hevonen on tuloillaan. Toivoisin, että sillä ajettaisiin keulasta, jos sillä sinne päästään.”

Torstaina talli matkaa Rättvikiin kolmen hevosen voimin.

”Niilläkin olisi kaikki muuten hyvin, mutta lähtöpaikat latistivat fiilistä. Make It Rain sai kymppiradan mailille, Prodigy Shark kasiradan ja pikku tauolta palaava Burnhill’s Luck suljetun radan takamatkalle. Näistä asemista menestykseen vaaditaan tuuriakin”, valmentaja huokaa.

Peli Solvallan ja Åbyn T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30 ja Vermon T65-kierrokselle 19.10.

Toto-kohteisiin:

Lisää teemasta: Pelivihjeet