Kahden radan kesken jaettu T86-peli jäi Elitloppetista kesätauolle. Tämän keskiviikon kohteita isännöi yksinään Åmålin kesärata.

Kun radalla on mittaa vain 800 metriä, loppusuorakin on vain 105 metriä pitkä. Se tarkoittaa, että kovin kaukaa takaa on normaalisti mahdotonta ehtiä kärkeen, ja voittaakseen on hankkiuduttava hyvissä ajoin vähintään kärjen tuntumaan. Jos tietää keulahevosen, tietää hyvin usein myös voittajan.

Sijainti suhteellisen lähellä Norjan rajaa houkuttelee hyväpalkintoisiin keskiviikkolähtöihin runsaasti norjalaishevosia. Niistä norjalaisasiantuntija Even Elvenes odottaa erityisen paljon kolmelta:

5 Jarreau B.R. (T86-6) on ollut tänä vuonna loistava ja tehnyt viime starteissaan vahvat lopetukset, vaikkei ole voittanutkaan. Se lähtee lujaa – varsinkin Ruotsissa, missä saa käyttää ajovitsaa – ja hyvältä paikalta sillä on hyvät mahdollisuudet päästä keulaan. Åmålissa sillä varmaan myös ajetaan silloin keulasta, eikä voitto yllättäisi”, Even Elvenes vihjaa.

”12 Fröyu Birk (T86-5) on saanut nyt kolme lähtöä tauon jälkeen alle ja ollut niistä kahdessa viimeisimmässä oikein hyvä. Hevonen jatkaa nousukunnossa, ja nyt sen pitäisi olla entistä parempi. Sarja sopii täydellisesti, ja voittoon on mainiot saumat.”

6 Ian B.R. (T86-4) sairasteli keväällä, mutta oli viimeksi keulaan päästyään tosi vakuuttava. Juoksuradalta sillä on nyt hyvät mahdollisuudet päästä suoraan keulaan. 2600 metrin matkalla se saa todennäköisesti vetää haluamaansa vauhtia, ja silloin se on lähellä voittoa. 800 metrin rata sopii hyvin”, Elvenes tietää.

Suomalaisväriä kierrokselle tuo Onkel Investin 9 Nadal Broline (T86-8), joka on tauluaan paremmassa kunnossa ja ansaitsisi kohta kauden avaustäysosuman. Elitloppetiinkin ehdolla ollut suosikki 4 Lucifer Lane voitti kuitenkin rata-arvonnan, ja takarivistä sitä voi olla juuri Åmålin radalla vaikea lyödä.

Huom! Åmålin T86-kierros starttaa kesäaikaan jo kello 20.20!

Toto-kohteisiin:

Lisää teemasta: Pelivihjeet