Elitloppet-viikolla Ruotsin keskiviikon T86-lähtöjä ei ajeta Solvallassa vaan Jägersrossa ja Bergsåkerissa.

Rivin suurimmaksi suosikiksi pelattaneen 5. kohteen Lady Beluga. Sitä valmentaa Joakim Lövgren, jolla työskentelee apuvalmentajana suomalainen Timo Nyman.

”Meillä on hevosia kolmessa paikassa, enkä tunne kaikkia hevosia yhtä hyvin, mutta Lady Beluga tuli juuri metsälenkillä vastaan, ja hyvältä se näytti. Kaikki on kunnossa”, Nyman uskoo.

”Viimeksi se voitti keulasta ihan pystyyn, ja Jocke taisi vähän herätellä sitä tätä starttia varten, kun ajoi niin reippaasti ja hyvissä ajoin alta pois.”

Ainoa tappio taulussa tuli kovassa Diamantstoetin karsinnassa. Pomminvarmaksi voittajaksi Timo Nyman ei silti Lady Belugaa nyt lupaa.

”Se on hyvässä kunnossa ja tarkasti kilpailutettu hevonen, muttei mikään maailmankaataja. Ja on se joskus voltista laukannutkin.”

Viimeksi Lady Beluga avasi voltin ykkösradalta keulaan.

”Se lähtee asiallisesti, muttei ole supernopea lähdössä. Jos Jocke riisuu nyt takakengät pois, luulen, että hän aikoo lähteä rivakasti liikkeelle ja yrittää ajaa keulasta. Mutta ei Lady Belugalle mikään välttämättömyys ole päästä keulaan, se tulee kyllä takaakin”, Nyman tietää.

Tallin kakkoshevonen lähdössä on kuukauden tauolta palaava Gusto.

”Sitä on treenattu paljon, ja se parantaa, kun saa startteja alle, mutta voi olla vielä vähän tasapaksu. Sen ei kuulu olla kuumimpia suosikkeja.”

Avauskohteen Infinitus olisi sitä vastoin kuntonsa puolesta rastin arvoinen, mutta ykkösrata ei ole sille mieleen.

”Se oli ennen sellainen, että sen piti antaa lähteä 500 metriä sitä vauhtia kuin se halusi, ennen kuin sitä pystyi ajamaan. Nyt se on oppinut lähtemään paremmin, mutta voi jäädä silti alussa. Jos se ei jää liikaa ja pääsee nousemaan toiselle radalle, se tulee kyllä vahvasti loppua”, Timo Nyman lupaa.

Tallilta löytyy edustus muistakin Jägersron T86-kohteista.

Conrads Massiv stressaa Infinituksen tavoin alussa, ja ravi on silloin vähän sekametelisoppaa. Viimeksi se teki hyvän juoksun, vaikka viimeiset sata metriä olivat ylivauhtisen alun jälkeen vaikeita. Se on nopea hevonen, mutta tässä vain yksi muiden joukossa”, Nyman näkee.

”Hyvä spurtti löytyy loppuun myös Happy Few’ltä, mutta vastus kovenee viime lähdöistä. T86-lähdössä päästetään raikkaasti alusta lähtien.”

Timo Nymanilla tulee heinäkuussa 13 vuotta Joakim Lövgrenillä täyteen, eikä mies haikaile toistaiseksi Suomeen.

”Mutta jos jääkiekon MM-kisat tätä menoa jatkuu, niin saa nähdä, ajaako ne minut pois. Niin huonosti on Ruotsilla kisat alkaneet”, suomalainen nauraa.

Peli Jägersron ja Bergsåkerin T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona 26.5. kello 21.30.

Toto-kohteisiin:

Lisää teemasta: Pelivihjeet