Timo Nurmos lähettää tallistaan Mantorpin 75-raveihin kaksi hevosta: kultadivisioonaan Hawk Cliffin ja hopeaan Jaques Noirin.

Etukäteen valmentaja kuulostaa toiveikkaammalta Hawk Cliffin suhteen.

”Jaques Noir on kurkkuleikattu hevonen, siltä on operoitu löysä kitalaki. Soitin perjantaiaamuna Mantorpiin, ja luvassa on lauantaiksi lämpöasteita ja kostea keli. Ei ole varmaa, miten kurkku silloin toimii. Rata on kesärata, ja kesäkengillä varmaan ajetaan”, Timo Nurmos mainitsee.

”Hevosta on treenattu tauon aikana ihan normaalisti, mutta ei minun hevosillani ole mitään erityistä tarkoitusta pärjätä suoraan tauolta. Hyvin koitetaan treenata, ettei tultaisi huonokuntoisilla hevosilla starttiin.”

Hawk Cliff kohtaa kierroksen pelatuimman hevosen Disco Volanten, mutta Nurmos ei lähde lyötynä matkaan.

”Minusta Disco Volante ei ole ollut muutamaan viime starttiin parhaimmillaan ja on liian suuri suosikki, vaikka sillä nyt hyvä paikka (rata 3 auton takana) onkin. Joskus se saattaa tyhjentää itsensä jo ennen starttia. Hawk Cliffillä on myös hyvä paikka (rata 1), vaikkei se mikään starttiraketti olekaan. Jos juoksu onnistuu, Hawk Cliffillä on täydet mahdollisuudet voittaa”, Nurmos näkee.

”Mutta voihan Disco Volante voittaa 20 metrilläkin, jos se pysyy rauhallisena ja saa mennä ilmaiseksi keulassa.”

Timo Nurmos on erityisesti varsavalmentajan maineessa, mutta osaa rakentaa hevosille toisenlaisenkin urapolun huipulle. Eläviä esimerkkejä siitä ovat kultadivisioonaan rahasarjojen kautta nousseet Hawk Cliff ja Antonio Trot.

”Molemmat on ranskalaista sukua, samasta isästä Orlando Vicistä, ja Hawk Cliff nyt 9 ja Antonio Trot 8. Kumpikaan ei ollut tarpeeksi lahjakas ikäluokkalähtöihin, mutta ne on puurtaneet tasaisesti ja menneet koko ajan hyvin. Ja nyt on kummallakin kultadivisioonan voitto alla”, Nurmos kehaisee.

Tallissa on käynnissä voimakas nuorennusleikkaus. Kilpahevosia on määrätietoisesti vähennetty ja nuoria lisätty niin, että 3-vuotiaita on nyt viitisenkymmentä.

”Olen varsoihin tosi tyytyväinen. Suvut ja rakenteet on hyviä, ja hevoset on saaneet treenata terveinä. Myös hyviä Suomessa syntyneitä löytyy, niin oriita kuin tammoja ja niin 3- kuin 4-vuotiaita. Toivottavasti päästään tekemään niillä monta reissua Suomeen”, Timo Nurmos päättää.

Peliaika Mantorpin T75-kierrokselle päättyy lauantaina kello 17.20.

Toto-kohteisiin: