Inhimillinen erehdys ja lakikiemurat estävät Ruotsin 75-pelaamisen ensi viikon sunnuntain Finlandia-ajoon Vermoon.

Perjantaina jysähti harmittava pommi Finlandia-ajon totopelaamista koskien. Ruotsin ATG:n peliluvassa ei ollut kirjattu 75-pelaamisen mahdollisuutta Suomeen tälle vuodelle. Sunnuntaina 8.5. Finlandia-ajon yhteydessä ajettavaksi kaavailtu Ruotsin V75-kierros uhkaa peruuntua – pelin osalta.

“Pahoittelemme että asia on mennyt meidän järjestelmämme läpi ilman, että kukaan olisi huomannut erehdystä”, ATG:n totojohtaja Marcus Wahlman toteaa.

Finlandia-raveihin ilmoittautuminen päättyy sunnuntaiaamuna. Raveihin on jo ilmoittautunut kymmeniä ruotsalaishevosia päälähdön suosikkia Propulsionia myöten ja nämä varmasti starttaavatkin, mutta ainakin suomalaisille ja kansainvälisille totopelaajille pettymys on suuri – peliyhtiöitä itseään unohtamatta.

“Uskomatonta”, Fintoton ja Hippoksen toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi hämmästelee.

“Keskustelemme ATG:n kanssa, miten taloudelliset vahingot saadaan minimoitua. Suomalaisille totoajille tämä on karvas pettymys.”

Ruotsissa Vermon kierros V-pelien (75, V5, V4) osalta pelataan omaan pooliin. Vain peruspelimuodoissa, kuten voittaja, sija ja kaksari, pelataan yhteispooliin.

Lähde: www.hippos.fi