Finlandia-ajon viime syksynä voittanut Zarenne Fas avaa kautensa Halmstadin T75-kierroksen kultadivisioonassa.

Finlandia-ajon jälkeen Zarenne Fas kilpaili vielä neljästi ennen kuin vetäytyi talvitauolle. Tauko sujui ongelmitta, vaikka kausi alkaa vasta nyt.

”Ori kävi Italiassa, missä omistaja astutti sillä tammojaan. Se sopi hyvin, sillä Ruotsissa sillä ei haluttu talvella kengillä ajaa, ja Ranskaan sillä ei haluttu tänä talvena lähteä. Edellisellä käynnillään se ei tykännyt ranskalaisesta ajotyylistä”, Zarenne Fasin suomalainen hoitaja Heli Tarrimaa taustoittaa.

”Minusta se tuntuu normaalilta, sellaiselta kuin aina hyvänä ollessaan: vihaa kaikkia, erityisesti mustia hevosia, ja rynkyttää karsinan ovea aina, kun niitä menee ohi. Lähtöpaikka (rata 9) on hyvä, ja edessä on hyvä selkä (Handsome Brad). Mun mielestä sillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet pärjätä”, Heli Tarrimaa arvioi.

Jos hevonen on hyvä, jatkosuunnitelma on selvillä.

”Suunnitelmana on tulla taas Vermoon. Petri (Tarrimaa) suunnittelee jo innolla reissua”, valmentaja Jerry Riordan paljastaa.

Heli Tarrimaan toinen huippuhoidokki Aetos Kronos kilpaili talvella neljästi Vincennesissä ja voittikin yhden lähdön, Prix Bold Eaglen 45 000 euron ykköspalkinnolla.

”Sitä minun on aina vaikea arvioida. Reissun jälkeen se oli vähän väsynyt, mutta hyvältä se nyt tuntuu – iloiselta ja leikkisältä. Jahtasi torstaina tarhassa lintuja, kun olin kerännyt kaikki kepit pois, ettei se voinut leikkiä niillä”, Tarrimaa naurahtaa.

”Paikka on tietysti paha, rata 12, mutta ei Aetos Kronos näillä kilometrin radoilla ole muutenkaan kauhean kovaa avannut. Travronden oli kuulemma rankannut sen vasta kahdeksanneksi. Kyllä sen minusta pitäisi paremmin pärjätä.”

Tallin muista 75-hevosista Tarrimaa näkee menestysmahdollisuudet myös Frommingilla.

”Se tuntuu tosi hyvältä. Kolmen kilometrin matkaa ei ole ennen ajettu, mutta jos se tykkää siitä, se pystyy pärjäämään”, hoitaja kehaisee passiaan.

T75-lähtöjen ulkopuolella Tarrimaa odottaa menestystä Mystic Momilta.

”Se ravaa välillä huonommin, mistä se johtuukaan. Sillä on ollut ongelmia kavioiden kanssa, mutta viimeksi se meni minusta hyvin.”

Peli Halmstadin T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina kello 17.20.

Toto-kohteisiin: