Magic Mondayn Toto65-peli käynnistetään Jyväskylän Killerillä, josta kierrosta jatkaa Forssan Pilvenmäki. Avauskohteessa pelikansa laittanee vahvasti panosta numerolla neljä starttaavaan ja kolmatta peräkkäistä voittoaan metsästävään Callela Lincolniin. Haastajana radalta kuusi matkaan lähtee niin ikään kaksi ykkössijaa allaan Sign Of Secret.

”Olen ollut tyytyväinen hevosen viimeaikaisiin esityksiin. Tammikuun alussa voitto Killerillä oli helpohko, Sign Of Secret ei joutunut siinä erityisen koville. Sen sijaan Kaustisen voiton eteen hevonen joutui jo tekemään töitäkin, vaikka johtikin lähdöstä maaliin. Hyviä esityksiä sillä on ollut alla näitä ennenkin, vaikka ykkössijoja ei ole tullut”, kotiradallaan juoksevan Sign Of Secretin valmentaja Anne Takapuro luonnehtii.

Tuoreimmat tolpat ovat tulleet keulajuoksujen päätteeksi.

”Kyllähän tämä hevonen keulassa viihtyy. Se on riittävän nopea auton takaa, ja sillä pystyy lataamaan starttiin. Yksi merkittävä tekijä tässä hevosessa on, että se rauhoittuu avauksen jälkeen, eikä jää painamaan. Keulassa sen vauhti on täysin säädeltävissä, ja kirivoimaa löytyy vielä loppuunkin.”

”En tiedä, onko se sitten ihan sattumaa, että voitot ovat tulleet juuri keulasta. Kyllä se selästäkin kulkee, joten ei ole täysi katastrofi, jos joku toinen ehtii keulaan. Yksinkertaisempaa se on tietenkin keulasta juosta riippuen, kuka tulee vierelle prässäämään”, Takapuro pohtii.

Sign Of Secret on vahvassa kilpailukunnossa eikä tarvitse valmentajan mukaan erityistä treeniä starttien välissä.

”Hevonen on oikein virkeän oloinen, ja kaikki tuntuisi olevan kohdillaan. Se ulkoilee paljon. Pidetään yllä hyvää mieltä, ruokahalua ja palautumista sekä tehdään muutama kevyempi lenkki.”

Yhdeksänvuotiaan ruunan tienestit voisivat kapasiteetin perusteella olla suuremmatkin ja starttimäärä myös, mutta Sign Of Secretillä on takanaan paljon vastoinkäymisiä.

”Jalkaongelmat ovat hidastaneet hevosen uraa. Olen koko ajan kuitenkin tiedostanut sen kyvyt, tunnistanut kilpahevosen hyvän luonteen ja uskonut, että jos vaan on terveitä päiviä, niin se palkitsee kyllä. Tällä hetkellä kaikki on hyvin, mutta yksi päivä voi taas muuttaa kaiken. Päivä kerrallaan mennään. Niin kauan jatketaan kuin se on terve, iloinen ja haluaa juosta.”

Takapuro sanoo, että Sign Of Secret ei ole hukannut ongelmiin varsamaista luonnettaan. Hevosella on positiivinen elämänasenne, eikä se ole kyllästynyt menemään radalle tai lähtemään lenkille, vaan tutkailee ympäristöään varsamaisen innostuneesti.

Jyväskylään ei lähetä muuttamaan hyväksi havaittua reseptiä.

”Ajetaan eteenpäin. Se kyllä kestää suhteellisen kovankin avauksen. Tietysti lähdössä on mukana kyvykkäät kaverit, joten nöyränä ollaan matkassa, mutta hyvin odotuksin kuitenkin.”

Aivan samanmoisia odotuksiin Takapuro ei pysty samassa lähdössä kilpailevan niin ikään valmentamansa Västerbo Locksmithin kanssa. Hevoselle arvottiin lähtörata 8.

”Tälläkin hevosella on hyvät esitykset alla, ja se on hyvässä kunnossa, mutta jo lähtöasetelma vie valitettavasti toiveet sen osalta. Jos vertaa näitä kahta valmennettavaani, niin Sign Of Secret on määrätietoisempi pärjäämään, kun taas Västerbo Locksmit on vähän enemmän seurailija ja vaatii tarkan reissun.”

Totokohteisiin

Lisää teemasta: Pelivihjeet