Tällä kertaa Joni Erikssonin kanssa studioon on saapunut Hevosurheilun tuottajana työskentelevä Jarno Unkuri, joka toimii toisena juontajana vajaat 50 minuuttia kestävässä jaksossa. Lisäksi kuullaan puhelimitse jaksoon osallistuvan, tuomarina ja suurkilpailuvalvojana toimivan Jarmo Nirhamon haastattelu.

Keskustelu tuomaritoiminnasta leimahti jälleen ajankohtaiseksi, kun keskiviikkona Vermon raveissa tuomaristo päättyi käyttämään sijoituksen siirtoa. Keulapaikalla ravannut Mickan siirrettiin toiseksi, kun sen nähtiin häirinneen ohitusta yrittänyttä Credit To Dreamia.

Vastaavanlaisia tilanteita on nähty aiemminkin, mutta tuomiot näissä tilanteissa ovat vaihdelleet paljon. Uusimmassa Hevosurheilun podcastissa kuullaan, miksi näin on ja mitä asioita otetaan huomioon, kun siirron käyttämistä mietitään?

Lisäksi saadaan vastaus muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Kuinka paljon päätökseen vaikuttaa se, kuka mahdollisen rangaistuksen kohteena oleva ohjastaja on? Mikä on yleisesti ottaen tuomaritoiminnan taso Suomessa? Saavatko tuomarit paljon palautetta? Entä mikä saa heidät jatkamaan tuomarina, kun asema on melko epäkiitollinen?