Sunnuntaina Vincennesin raviradalla ravataan legendaarinen Prix d’Amerique, jonka voittaja kuittaa huiman 450 000 euron palkinnon. Tarunhohtoisen kisan alla perehdytään pitkään Ranskassa asuneen Satu Liitiäisen haastattelun johdolla Ranskan raviurheiluun ja Prix d’Ameriqueen.

Ranskassa on tällä hetkellä voimassa ulkonaliikkumiskielto ja muutenkin tiukat koronarajoitukset, joten suurkilpailu järjestetään luonnollisesti ilman yleisöä. Miten tämä on otettu ravi-ihmisten keskuudessa vastaan?

Ranska on eurooppalaisen raviurheilun suurmaa, missä lajilla on pitkät perinteet. Liitiäinen kertoo tämän kuitenkin hieman hidastavan hevoskilpailujen uudistumista ja toivoo edistystä modernimpaan suuntaan. Mitkä ovat syksyn naapurimaassamme viettäneen Liitiäisen mukaan suurimmat erot Ruotsin ja Ranskan ravien välillä?

Entä sitten Prix d’Amérique? Liitiäinen epäilee, ettei Face Time Bourbon ole enää niin suuri ennakkosuosikki kuin ennen talvimeetingiä. Mutta minkä hevosen voittoa hän itse toivoo? Kuuntele, niin tiedät.