Olympiaratsastaja Elmo Jankari oli lauantaina mukana Järvenpään Kenttäratsastusfoorumissa, mutta pian hänen tiensä vie takaisin Keski-Euroopan kilpailuihin. Hevosurheilu tapasi Elmon ratsastuskeskus Ainossa.

Elokuun EM:n väliin jääminen ratsun viime hetken loukkaantumisen vuoksi, onko se jo taakse jäänyttä elämää?

”Kyllä, vaikka itse tilanteessahan se tuntui helvetin pahalta”, Elmo myöntää.

”Mutta urheilussa, jossa on kaksi elävää kilpaurheilijaa, se täytyy ymmärtää. Riskit ovat olemassa ja joskus se sitten sattuu omallekin kohdalle.”

”Kuitenkin pitää muistaa, että Duchess Desireen kanssa pystyin kilpailemaan vuodesta 2011 lähtien kaikissa mestaruuskilpailuissa, MM:ssä ja olympialaisissa. Jos joskus käy näin, se on valitettavaa, mutta sille ei voi mitään.”

Tulevassa ohjelmassaan Elmo pääsee pian tuolle kyseiselle EM-radalle testaamaan toisen ratsunsa valmiuksia.

”Kahden viikon päästä Puolassa on Strzegomissa kansainväliset kilpailut. Samassa paikassa oli EM:t kesällä. Minun pitäisi oriilla New Port-W:llä kilpailla siellä kolme tähteä.”

”Hevonen on mahdollisuus ensi vuoden MM:ää ajatellen. Se on nyt nousemassa Duchess Desireen rinnalle ykköstasolle eli mestaruuskisatasolle. Sillä on totta kai vielä matkaa, mutta vaikuttaa, että sillä olisi paljon annettavaa.”

Duchess Desireen tilanne on Jankarin mukaan tällä hetkellä hyvä. ”Se olisi muutenkin jäänyt tähän aikaan tauolle. Ensi vuonna nähdään, miten se on kuntoutunut MM-kilpailua ajatellen.”

Elmo Jankari on kilpaillut Strzegomissa myös aikaisemmin. Hän luonnehtii kisamaastoa nykyaikaiseksi.

”Se on tosi tekninen, ei hirveän mäkinen eli se sopii ainakin minun hevoselle.”

”Maastoreitti ei ole vanhanaikainen vaan taitoja testataan isommilla ja teknisemmillä esteillä.”

Lauantaina Jankari pyöritti yhdessä kenttäratsastusguru Seppo Laineen ja olympiavoittaja Toni Niemisen juontamaa Kenttäratsastusfoorumia.

”Vastaavia klinikoita käyn pitämässä Suomessa myöhemmin syksyllä vielä kahdesti. Sen jälkeen marraskuussa lähdemme luultavasti vielä kauden viimeiselle kisareissulle Etelä-Ranskaan.”