Vuodesta 1983 kaikki kuninkuusravit ratsannut retkikunta on muodostanut mielipiteensä Joensuun Kuninkuusravien järjestelyistä. “Jonnekkin voisi laittaa sellaisen laatan että “Approved by Helapää 2 – Helapää 2:n hyväksymä”, Pentti Mäki julistaa tuomion.

Ravirata-alueen järjestelyt saavat lähes ylistävät kiitokset. Kuulija ei välty ajatukselta että nämä Kuninkuusravit voisivat olla paremmat vain jos ne olisi järjestetty Kauhavalla tai jossain Kauhavan välittömässä läheisyydessä.

“Hienosti on asiat järjestetty.  Istuumia on oikein hyvin laitettu, ettei tarvitte koko päivää olla jaloillaan. Ruoka oli oikeinkin hyvää, lammasta, muikkuja ja nautaa syötiin puhvetista oikein hyvällä halulla, niin ja tietysti niitä karjalanpiirakoita,” Mäki todistaa.

Herrojen askel ei paina ja silmä on kirkas, vaikka matkanteko näissä Kuninkuusraveissa onkin ollut totuttua hitaampaa. “Kyllä tämä on raskasta tämä julkkiksen elämä. Ihmisillä on paljon asiaa ja haluavat tervehtiä meitä, todellisuudessahan sellainen on oikein kovinkin mukavaa.”

Lauantai-illan ohjelmassa on kainalonpesu ennen ravien iltajuhlaan lähtöä. Yksi pieni toive Helapää 2:n ryhmällä on leirintäalueelleen. “Pesupaikka saisi olla alueella niin, ettei tarvitse ihan muualle asti lähteä, vaan onhan siinä se lampi jossa tietysti voi käydä viruuttamassa.”

Lisää teemasta: Kuninkuusravit