Sekä Ilveksen että Tapparan Raviliiga-varsoja käytiin morjestamassa osaomistajien voimin ennen Teivon Toto76-ravien alkua. 

Teivonmäelle paikalle saapuneiden Enni Leinosen ja Matti Anttosen perheessä päästään tulevaisuudessa jännittämään kummankin tamperelaisjoukkueen hevosen puolesta. Matti Anttonen omistaa osuuden Ilveksen varsasta Rehab, ja perheen kolmen kuukauden ikäiselle tytölle Iina Anttoselle on hommattu osuus Tapparan Marschall Matchista.

“Pappa Timo Leinonen osti Iinalle osuuden, kun Iina oli vasta viiden päivän ikäinen. Varmaan yksi maailman nuorimmista hevosenomistajista”, Enni Leinonen nauraa.

Matti Anttoselta löytyy vahva Ilves-tausta, minkä vuoksi hänelle oli luonnollista lähteä suosikkijoukkueen hevoseen mukaan.

“Ilveksen futsalia olen ollut laittamassa pystyyn, ja kuusi vuotta on tullut oltua mukana myös Ilves Ry:n hallituksessa. Kun Ilves-varsasta tuli osuuksia myyntiin, olin totta kai heti mukana”, Matti Anttonen kertoo.

“Raviliigan kokonaisuutena näen hienona projektina, joka esittelee raveja uudellekin porukalle. Itsekin olen ajautunut ja hurahtanut lajin pariin, Ennin kautta, hiljattain vähän vaivihkaa. Kovasti odotamme, että näemme Rehabin joskus tositoimissa.”

Matti Anttonen sanoo, että perheen sisällä ei tulla varsinaisia Ilveksen ja Tapparan kannattajien taisteluja näkemään, mutta pieni kilpailuasetelma tuo lisämaustetta.

“Se olisi hienoa, että Rehab ja Marschall Match kohtaisivat joskus samassa lähdössä”, hän sanoo.

“Sitten ollaan liput kourassa eri puolella rataa kannustamassa”, Enni Leinonen naurahtaa.

Pariskunnalla on tänään jännittävä ravipäivä muutenkin, sillä he ovat Leinosen isän Timon kanssa mukana myös Maffioso Facessa, joka starttaa tänään Pariisin Vincennesissä. Lisäksi Matti Anttonen on mukana Thai Armanissa, joka sekin on Antti Ojanperän valmennuksessa.

Enni Leinonen ja Matti Anttonen kävivät Teivossa sekä Ilveksen että Tapparan varsaa katsomassa. Enni Leinosen sylissä tytär Iina. Kuva: Hanna Laakso

Tapparan liigavarsa Marschall Match lähti esittäytymään yleisölle ennen raveja Joni-Petteri Irrin kanssa. Kuva: Hanna Laakso

Ruuhkaa luukulla! Rehabin osaomistajat pääsivät kyselemään hevosestaan valmentaja Markku Niemiseltä. Kuva: Hanna Laakso