Tampereella vietettiin lauantaina Suomen Hevonen 2017 -tapahtumaa. Ravirata täyttyi erilaisista hevosohjelmanumeroista, ja erityisesti lapsiperheet olivat löytäneet tapahtumapaikalle. 

Teivon ravikeskuksen toimitusjohtaja Päivi Lehtonen oli tyytyväinen päivän kulkuun.

“Tapahtumaa on suunniteltu yli kaksi vuotta, ja nyt tuntuu, että kaikki on mennyt mukavasti”, Lehtonen kertoi, kun juhlapäivän juhlinat olivat vielä kesken.

Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumassa esiteltiin 110-vuotiaan suomenhevosen monipuolisuutta. Radalla oli sekä ratsuja, ravureita että työhevosia. Ohjelmassa oli muun muassa poniagilitya, Hämeen Eskadroonan näytökset sekä Niinisalon tykkivaljakon show.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Teivon ravikeskus, Hämeen Hevosjalostusliitto, Hämeen Hevosenomistajat, Pohjois-Hämeen Hippoksen sekä Suomen Ratsastajainliitto/Häme.

Lue lisää Hevosurheilusta perjantaina 22. syyskuuta. 

Ylöjärven seurakunnan kuorot avasivat suomenhevosen juhlatapahtuman kanttori Sari Oksavuoren johdolla. Kuva: Hanna Laakso

Tampereen Seudun Ratsuväen Kilta eli tutummin Hämeen Eskadroona perustettiin vuonna 1964. Vapaaehtoisen maanpuolustusjärjestön päätehtävä on ylläpitää suomalaisen ratsuväen ja hevosvetoisen tykistön perinteitä. Kuva: Hanna Laakso