Oman hevosen eli ensihevosen ostamista pohdittiin lauantaina helsinkiläisen koulun auditoriossa. Tilaisuudessa kuultiin nimekkäitä hevosalan konkareita ja alojensa asiantuntijoita.

Ratsastuksenopettaja ja valmentaja Riitta Holopainen aloitti puheenvuoronsa toteamalla, että hevosen ostaminen on hyvä idea. ”On kuitenkin mietittävä, kuinka tärkeää on muu elämä. Onko siitä valmis luopumaan. Ja onko myös lähipiiri valmis.” Holopainen kehotti ratsastamaan ratsastuskoulussa 6-7 kertaa viikossa vuoden ajan ennen kuin lähtee ostamaan ensimmäistä omaa hevosta.

Kaiken ratsastusurheilussa nähnyt juristi Tom Gordin ei halunnut pelotella 40-henkistä yleisöä. Hän muistutti, että unelmoida saa. ”Mikään ei ole kuitenkaan hevosen kanssa niin varmaa kuin se, että kaikki on epävarmaa.”

Molemmat konkarit painottivat, että ammattilaisia kannattaa ehdottomasti pyytää avuksi. He kertoivat myös mielipiteensä, millainen hevonen kannattaa ostaa ja millaista ehdottomasti ei.

Tilaisuuden järjestänyt Paula Rintamaa kertoi tapahtuman syntyneen kentän tarpeista. ”Niin paljon kuulee tarinoita epäonnistuneista hevoskaupoista ja jopa oikeuteen edenneistä riidoista.”

Esillä olivat myös hevoskaupan juridiikka, ostotarkastus, varusteet ja ruokinta. Aiheesta lisää maanantain RatsastusPLUSSASSA.