“Paras voitti”, tiivisti kiireinen hopeamitalisti Sanna Backlund Tuurin jännittävän esteiden SM-kilpailun.

Paras oli Marina Ehrnrooth EVLI Luikalla. Ehrnrooth lähti sunnuntaille niukasta johtoasemasta, mutta kultaa tarjottiin Backlundille, kun Ehrnrooth pudotti sunnuntain ensimmäisellä radalla yhden puomin, kun kolmoissarja jäi lyhyeksi. Backlund teki nollan.

Vasta 24-vuotias Susanna Granroth pudotti Anatevkalla sunnuntain molemmilla kierroksilla yhden puomin, vieläpä samalla, vaikealla viimeisellä linjalla.

Ehrnroothin voitto varmistui viimeisellä kierroksella, kun Backlundin Wilhelmina ajautui hieman ulos ja jäi hieman pohkeen taakse kaarteessa ennen suurta okseria ja pudotti.

“Se oli täysin kuskin moka. Hevonen teki nollaa koko viikonlopun”, Backlund kiitteli ratsuaan. Hän kertoi, että omistajan kanssa oli jopa sovittu, että jos hevonen ei nyt kulje, se siirtyy omistajansa Majlen Fazerin harrasteratsuksi. Tamma on ollut aiemmin kauden mittaan ylivarovainen ja jäänyt jalan taakse.

“Se on hypännyt kohti taivasta ja takaisin”, Backlund kertoo.

Tuurissa hevonen näytti kuitenkin tulleensa takaisin urheiluun.

Hopea oli yllätys, mutta kulta ei. Ehrnrooth tunsi hevosensa ja sen nykykunnon.

Toinen kierros oli varma nolla.

“Meille sopii, että on isoja esteitä ja paljon tekemistä. Luikka ei helposti hyydy. Sillä riittää voimaa ja energiaa loppuun asti”, kirkkonummelainen ammattivalmentaja iloitsi.

Tuloksia:

Ehrnrooth 4,53

Backlund 8,00

Granroth 8,68

Engblom 13,54

Nordström 17,40