LÄHITAPIOLA GRAND PRIX KILPAILUPAIKKAKUNNAT 2018

4.-6.5. Järvenpää (145+ 150 cm)
24.-27.5. Korpikylä (150 + 150 cm)
7.-10.6. Hevosopisto (150 + 150 cm)
6.-8.7. Savonlinna (145 + 150cm)
13.-15.7. Salo (150 + 150 cm)
24.-26.8. Helsinki (150 + 150 cm) FINAALI

Juuri tällä hetkellä Emma Tallbergia on vaikea voittaa. 

Etenkin, jos pitää olla vielä nopeakin. Arvenin hyppytyyli on puomeja nuolevaa lajia, se tarkoittaa tehokasta. Vaikka Ainon GP-sarjan avauksessa 4-tuloksen sai kahdella kierroksella 4 muutakin ratsukkoa, Tallberg-Arven oli niistä nopein. GP-avaus meni Tallbergille.

“Joo, kyllä mä ilmeisesti näillä esteillä edelleen aika kilpailukykyinen olen”, Tallberg tuumaili. Hän ilmoitti viime vuonna keskittyvänsä muuhun kuin kilparatsastukseen, eli jättävänsä tulevan ammattilaisuran sivuun ja siirtyvänsä sovinnolla harrastajaratsastajaksi.

Kentällä esteiden joukossa komeili VW-pick up. Tallbergilla on nyt kiinnitys siihen.   Ja 16 muullakin, sillä toiselta kierrokselta karsiutui Järvenpäässä vain 2 ratsukkoa. Tämän vuoden sääntöjen mukaisesti sekä GP-finaaliin että autofinaaliin pääsevät kaikki minkä tahansa osakilpailun toisen kierroksen hyväksytysti ratsastaneet.  Myös SM-kisojen mitalisteilla on osallistumisoikeus autokisaan.

Antti Linnalla ja Voltanolla ei ollut tuuria. VW-porttiesteen alimmainen osa heilahti tuulen mukana maahan juuri ennen kuin Linna lähestyi estettä. Voltano kielsi esteelle. Ratamestari Teppo Hakala yritti turhaan viittoilla kuulutukseen, että Linnan suoritus olisi vihelletty keskeytyneeksi, mutta ei ehtinyt. Linnalle ei laskettu tapauksesta virhettä, mutta Voltano oli saanut tarpeekseen. Se kielsi uudellakin yrittämällä. “Huono tuuri. Estehän hevoselle on sinänsä tuttu, ei se sitä ihmetellyt, vaan maassa lappeellaan makaavaa lankkua”, Linna manaili. Linna sai rytäkässä sormeensakin repeymän ja hän joutui menemään radan viereen ambulanssille ensiapuun.

Seuraava osakilpailu ratsastetaan Korpikylässä toukokuun lopussa korotetulla 150+150 cm -tasolla.

Tulos

Lisää teemasta: LähiTapiola Grand Prix 2018