“Ja kolmosella lähtee!” opasti Sanna Backlund, kun Susanna Granroth heitettiin kirkkaansiniseen vesihautaan.

 

Voittajaratsukon tyylinäyte.

 

Kisaviikonlopun ensimmäisessä luokassa, aikaluokassa hankittu johtosija, vain 0,69 pistettä,  oli kullan kallis, kirjaimellisesti.

Granroth sanoo ajatelleensa perjantaina vain puhdasta rataa, mutta nopeus oli valttia, sillä kärki ei ottanut virhepisteitä loppukisan aikana Kullo Kenderia lukuun ottamatta. Kender putosi johtosijalta lauantaina, ja oikeastaan siinä kohdassa jaettiin jo mitalit, sillä Granroth siirtyi ykköseksi, Tardiveau kakkoseksi ja Backlund kolmoseksi.

Tardiveau vaani 0,69 pisteen päässä vielä sunnuntainakin, loppuun asti.

“Kyllä Hannaa varmaan harmittaa, että teki sen yhden vähän isomman kaarteen perjantaina”, Granroth tuumasi.

Hän tunsi paineet niskassaan lähtiessään päivän viimeisenä radalle, Tardiveaun ratsastettua puhtaan radan. Hän tunsi myös, että Anatevka, jonka hän nimeää parhaaksi ystäväkseen, oli jo hieman väsynyt.

“Kyllä sillä askel jo  painoi. Hannalla ja Sannalla oli freesimmän näköiset hevoset.”

“No, ei se hopeekaan ole häpee, kai”, totesi Tardiveau mitalistaan.  Hän olisi halunnut sen kaikkein kirkkaimman. Sanna Backlund oli onnellinen pronssistaan, ja siitä, että Wilhelmina on iskussa.

Katsomossa oli väkeä, mutta enemmänkin olisi Tardiveaun mielestä saanut olla.

“Kyllä mietin, että onhan tämä niin jännää kuitenkin, että olisi voinut vetää enemmänkin yleisöä. Onko markkinoinnissa vielä tekemistä?” hän pohti.

Tulokset

Lisää teemasta: Esteratsastuksen SM 2017