Anna von Wendt ja Denzel ottivat johtosijan senioreiden SM-koulukisassa lauantaina.

Voittaja seuloutui tasaisuutensa ansiosta.

“Tasainen, hyvää, tasaista työtä”, britti puheenjohtajatuomari Peter Storr totesi Denzelistä, joka otti 67,4%.

Kakkoseksi reilun prosentin verran voittajasta jääneen New Hill Julitrean hän totesi heti seuraavaan hengenvetoon äärimmäisen mielenkiintoiseksi hevoseksi.

“Hyvin näyttävä aika ajoin.  Mutta sillä oli ongelmaa passageissa, se tahditti takajaloillaan, teki tuplaliikettä. Toinen puute on, että se ei istu täysin rehellisesti takaosallaan. ”

Huomiseen on kaikilla vielä parannettavaa, sillä Storr totesi yleishuomiona SM-luokasta, että ei nähnyt ainuttakaan ratsukkoa, joka olisi esittänyt tasaisesti kautta ohjelmansa oikein hyvää piaffia.

“Joko piaffit etenivät liikaa tai hevosista vain loppui energia… Hyvä piaffi tulee hallitusta energiasta. Olen itse yrittänyt kilparadoilla tehdä hyvää piaffia ja tiedän, kuinka valtavan vaikeaa se on”, hän tuumaili.

“Muutamia väläytyksiä oli. Esimerkiksi Susanna Hyypiän ja Avemmon ensimmäiset kaksi piaffia toimivat melko hyvin, mutta viimeinen ei sitten enää toiminutkaan.”

Tuomarit kokoontuvat keskustelemaan pisteyksestään, sillä he eivät löytäneet ratsukoiden järjestyksestä yksimielisyyttä kuin siitä, että uusi Espanjan tulokas jätettiin viimeiseksi.

Kujala oli pettynyt suoritukseensa. Nazareno ei osannut rentoutua. Ori jännittyi valtavasti, mikä näkyi pisteissä. Hienoa piaffiaan se pääsi näyttämään vasta aivan lopussa, eikä silloinkaan kunnolla. Ensimmäisessä piaffissa se hyppäsi pystyyn.

“Kyllä tuossa espanjalaisessa pikkuhevosessa paljon laatua ja näyttävyyttä on, mutta pystyyn hyppääminen piaffissa on kallis virhe”, Storr sanoi. “Myös ratsastettuihin teihin hänen on saatava lisää tarkkuutta.”

 

Breederseissä oli kouluratsastuksen ensimmäinen osakilpailu vaativa B -tasolla.

Tiina Polso ratsasti 77 %:n suorituksen koulubreedersissä ja meni tässä vaiheessa ykköseksi Woikoski Seaside Figarolla. Stella Hagelstam ja Hagels Tiffany vaanivat prosentin päässä.

“Kaunis käynti ja mukava ylöspäin suuntautuva hevonen, mutta vielä melko heikko. Hevosessa on luonnollista liikettä”, Storr muotoili.

Tiffanysta hän kommentoi seuraavasti. “Kakkoseksi sijoittunut näytti todellisia high lightejä ravissa, mutta lisätyt askellajit olivat pettymys. Tamma ei työntänyt tarpeeksi takaa ja keskiravi ei juuri eronnut tavallisesta ravista.”

Storr olisi toivonut lisää selän ja takaosan aktiivisuutta niin voittajalle kuin muillekin.

“Treenistandardissa on ehkä toivomisen varaa. Näin monta mukavaa hevosta, joita ei ratsastettu siinä muodossa ja kuolaintuntumassa, missä pitäisi ja missä ne saisivat myös huomattavasti parempia pisteitä.”

“Tänään voitin, mutta en ole omaan ratsastukseen tyytyväinen ollenkaan”, Woikosken hevosia ratsastava Polso kommentoi. “Huomenna jatkuu ja toivottavasti ratsastan paremmin. Hevoseen olen kyllä tyytyväinen.”

 

Kolmena osakilpailuna käytävässä estebreedersissä johdossa 2. osakilpailun jälkeen on Jessica Aminoff ja Billnäs Calibro.

Grand prix  -tulokset ja tilanne SM:issä

Breeders-tilanne kouluratsastuksessa

20.8. 2016 klo 20 korjattu nimivirhe