Ratsukon voittovire viimeisteltiin TDF-valmennuksessa.

Toissa vuoden Top Dressage Finlandin hyväntekeväisyysgaalassa Tom Gordin huusi itselleen kolme Emile Faurien valmennusta ja lahjoitti ne eteenpäin Ida-Lotte Peltoniemelle. Faurie taas lisäsi valmennuskertojen määrän viiteen. Viimeinen valmennus käytettiin torstaina Ypäjällä, ja perjantaina Peltoniemi otti ratsullaan Poirot kansainvälisen nuorten luokan voiton. Tulos oli tasan 68 prosenttia. Luokan toinen oli Kiia Kuosa Die Weltillä (66,811) ja kolmas Daniela Therman hevosellaan Sara Enshöj (66.35).

”Siinäpä se oli, kivasti meni. Hevonen oli aika jännittynyt ja kuuma”, Peltoniemi totesi. Yksi pyrähdys tuli, mutta muuten ohjelma oli rikkeetön.

”Mutta olisi lähtenyt, jos olisi päästänyt”, Peltoniemi toteaa. Erityisesti sivutuomarit kiinnittivät huomiota jännitykseen.

Syy oli hieman erikoinen. Peltoniemi ja Poirot asuvat vain puolen kilometrin päässä kilpailupaikasta Hevosopistosta. Kun ratsukko oli verrytellyt toisessa maneesissa, Poirot ajatteli lähteä kotiin. Kun sitten mentiinkin toiseen maneesiin päähän yksin verryttelemään ja sitten radalle, se hieman menetti malttiaan.

Ainakaan samaa ongelmaa ei tule olemaan Peltoniemen kauden päätavoitteessa, junioreiden EM-kilpailuissa, jotka ratsastetaan Hollannissa.

”Jos rahkeet riittää. Päivä kerrallaan”, Peltoniemi jarruttelee. ”Huomenna menen henkilökohtaisen ohjelman ja lähden tekemään siistiä, fiksua ja filmaattista rataa. Sillä pääsee pitkälle.”

Tulokset tässä.