Venla Keränen ja Dorette B kurvailivat lauantai-illan erikoisluokan voittoon Ratsastuskeskus Ainon kahden tähden kansainvälisessä kilpailussa.

Luokka oli 9-vuotiaan, luonteikkaan Dorette B:n neljäs 140-luokka. Vielä aamupäivällä Keränen suunnitteli lähtevänsä radalle harjoitusmielessä.

”Mutta sitten mun mies sanoi, että mitä sä sinne harjoittelemaan lähdet, mene voittamaan”, Keränen kertoo.

Kun Keränen vielä teki toisella hevosellaan Clairella  radikaalin ratsastusvirheen, hän sisuuntui sen verran, että ratsasti Doretella selvään voittoon.

”Hevoseni rakastaa mennä kovaa, ja mä tykkään radoista, joissa saa itse suunnitella reitin”, Keränen kertoo.

Suurin osa ratsastajista oli satuloinut kilpailuun kakkosratsunsa, ja erikoisessa pisteidenkeräämisluokassa nähtiin paljon pudotuksia ja myös virheitä. Keräseltäkin putosi yksi puomi, mutta se ei tällä kertaa vienyt voittoa. Keränen, joka ratsasti ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan vasta viikko sitten Helsingissä, pääsi nostamaan palkintorahaakin 500 euroa.

”Aivan upeat tunnelmat. Ja täällä kisoissa näyttää nyt siltä, kuin kisoissa pitää näyttää. On todella hienoa, on kukat ja on yleisöä”, Keränen hehkutti.

Illalla hänellä on edessään vielä paljon hevosten hoitamista, ja sama jatkuu aamulla, joten isoja juhlia ei ole luvassa.

”Mutta kyllä voi olla, että yhden siiderin käyn kietaisemassa”, tyytyväinen Keränen suunnittelee.

Luokan kolme seuraavaa sijaa menivät virolaismiehille.

Tulokset tässä.