Minttu-Maaria Mäntylä ja Ronaldo karistavat Kirsi Oittisen ja Zalameron kannoiltaan matkaratsastuksen SM-kisan loppusuoralla.Satu Pitkänen

Lappilainen juniori vei matkaratsastuksen SM-kullan

Riemuratsukoita edustava kittiläläinen Minttu-Maaria Mäntylä voitti lauantaina Ronaldolla matkaratsastuksen Suomen Mestaruuden Kouvolan Sippolassa. Voitto ratkesi loppusuoran kirissä.

Sää suosi matkaratsastuksen SM-kilpailuita keskisessä Kymenlaaksossa, sillä sadetta ei saatu ja lämpötila oli korkeimmillaan 18 asteen kieppeillä. Reitti käsitti kaksi 32 kilometrin lenkkiä, sekä lopuksi 16 kilometriä.

“Reitti oli kiva, sillä oli hyvä pehmeä pohja, niin pystyimme pitämään vauhtia. 32 kilometrin kierrokset olivat tasaisia, mutta viimeisellä lenkillä oli nousua”, vasta 16-vuotias Minttu-Maaria Mäntylä kertoi.

Mäntylä otti kahdella ensimmäisellä lenkillä jo eroa toiseksi sijoittuneeseen Kirsi Oittiseen ja Zalameroon, mutta ero hupeni viimeisessä eläinlääkärin tarkastuksessa, kun Rolando tarvitsi pari minuuttia ylimääräistä aikaa sykkeen palautumiseen.

“Kolmatta osuutta tultiin yhdessä, vaikka kummankaan hevonen ei tarvitse vetoapua. Maalissa eroa oli vain muutama metri”, Mäntylä totesi.

Mäntylä oli myös kisan paras juniori. 18-vuotias Vera Töppärä sijoittui Hypnozella kolmanneksi uransa toisessa 80 kilometrin kilpailussa.

Lue lisää SM-kisoista maanantain RatsastusPLUSsassa.