Ratamestari Guilermo Jorge ilmoitti radankävelyssä toimittajille, että 9 ratsukkoa saadaan uusintaan ja tasan 9 sinne tiensä selvitti.

Tuskin Jorgekaan olisi ennakkoon osannut sanoa, ketkä nämä 9 olivat. Sen verran yllättäviä nimet olivat.

Tai yllättäviä ja yllättäviä. Helsingissä eivät vain menestyneet Oslon kärkinimet. Mutta eihän Hollannin Jur Vrieling ole mikään eilisen teeren poika, eikä todellinen yllättäjä.

Vrieling ja VDL Glasgow v Merelst starttasivat viimeisenä uusinnassa, ottivat 1,5 sekuntia muita nopeamman ajan ja samalla maailmancupin pisteet ja voittorahat. Glasgow on mennyt eteenpäin sitten viime näkemän Helsingissä, jossa se joutui keskeyttämään GP:n vuonna 2015.  Sen viimeisin voitto oli nations cupissa Falsterbossa heinäkuussa. Tällä hetkellä Vrieling pitää Glasgowia kaikkien aikojen parhaana hevosenaan.

Kakkonen, Ruotsin Henrik Eckermann sai Mary Loulla uusintaradalla harmittavan tasapainovirheen, missä meni myös voitto.  Eckermann oli lehdistötilaisuudessa huolissaan kompastelleen hevosensa etujalkojen terveydestä.

Brasilialainen Marlon Zanotelli oli Celena VDL:llä kolmas. ”Kumpa alkaisin nyt saada enemmän kutsuja kisoihin”, Zanotelli kommentoi kolmossijaansa.

Suomen Juulia Jyläs otti sijan 21. Hän lähti perusradalle vakavan näköisenä, teki nousevalla hevosellaan, supertamma Courage T Z:llä pari laukanvaihtoa ja starttasi.  Hyvältä näytti, mutta radan lopussa saadut kaksi pudotusta, kaksoissarjalla ja radan viimeisellä, pudottivat uusinnasta.

”Ehkä maailmancup oli vielä tälle hevoselle vähän aikaista, mutta nousu tälle tasolle täytyy jossakin vaiheessa aina tehdä. Olen tyytyväinen sen esityksiin joka tapauksessa”, Jyläs tuumaili.

Vedonlyönti ratsastuksessa on pientä. Kokonaispeli maailmancup-luokkaan Jäähallista oli 794 euroa. Voittaja palautti  panokset 43,67 -kertoimella.

Maailmancupin pistetilanne täällä 

Toto-tulokset

Suomalaisyleisö juhli läpimästi Jur Vrielingin trillerin onnistumista. Kuva: TotofotoSuomalaisyleisö juhli läpimästi Jur Vrielingin trillerin onnistumista. Kuva: Totofoto
Jur Vrieling kehui suomalaisyleisöä upeaksi ja kiitti, että oli pääsyt kilpailemaan Helsinkiin. Kuva: TotofotoJur Vrieling kehui suomalaisyleisöä upeaksi ja kiitti, että oli pääsyt kilpailemaan Helsinkiin. Kuva: Totofoto
Westfalentamma Mary Lou kiidätti Henrik von Eckermannin kakkoseksi. Kuva: TotofotoWestfalentamma Mary Lou kiidätti Henrik von Eckermannin kakkoseksi. Kuva: Totofoto
KWPN-tamma Celena VDL pelasi täydellisesti yhteen Brasilian Marlon Modolo Zanotellin kanssa. Se tiesi kolmatta sijaa maailmancupissa. Kuva: TotofotoKWPN-tamma Celena VDL pelasi täydellisesti yhteen Brasilian Marlon Modolo Zanotellin kanssa. Se tiesi kolmatta sijaa maailmancupissa. Kuva: Totofoto

Lisää teemasta: Helsinki International Horse Show 2017