Helsinki Horse Show’n tiedottaja Katja Ståhl ja korutaiteilija Marko Björs isännöivät  jokalokakuisen maailmancupin osakilpailun ennakkojuhlia Keskuskadulla Helsingissä, korutalo Westermarckin tiloissa. Talo parveili julkkiksia, joihin kuuluvat Ståhl ja Björs itsekin.  Syytä juhlaan onkin, sillä Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI ilmoitti tiistaina myöntäneensä esteratsastuksen maailmancup-oikeudet Helsinki Horse Show´lle uudelle kolmivuotiskaudelle. Horse Show järjestetään Helsingin Jäähallissa 19.-22.10.

“En varmaan osannut edes kävellä kun mut ekan kerran laitettiin hevosen selkään”, kertoo miss Suomi Michaela Söderholm. “Äidin serkulla oli talli jossa aloitin ratsastamisen. Harrastin ratsastusta seura- ja aluetasolla ennen kuin muutin 20-vuotiaana Australiaan ja harrastus vähän jäi. En ole satulassa ollut hetkeen mutta nyt kutkuttaisi mennä kokeilemaan”, hän kertoo, kainalossaan missituomaristoon kuulunut Marko Björs.

 

Kosmetologi ja ripsiteknikko Maija Rahja on ratsastanut 13 vuotiaasta. Nyt hän on innostunut raviurheilusta. Horse Show’hun hän on menossa, kuten joka vuosi. “En muista milloin en olisi ollut. Olen käynyt siellä ainakin viimeisen 15 vuoden ajan.”

 

Räppäri Kana Alanen on ollut “heppatyttö ihan pienestä lähtien”. Kana on juontanut Horse Show’ssa lasten matineaa Marko Björsin kanssa. “Tänä vuonna aion mennä lasten kanssa katsomaan lasten matineaa!”

 

Lisää teemasta: Helsinki International Horse Show 2017