Tomas Kivirannan rakentama esterata piti ratsastajat hereillä kenttäratsastuksen SM-kilpailuiden estekokeessa Ypäjällä.

Puhtaan radan teki vain neljä 12 lähtijästä. Niistä yhden teki Sanna Siltakorpi Lucky Accordilla.

Siltakorpi oli koulun jälkeen kaksoisjohdossa. Tilanne pysyi muuten samana, mutta esteillä Siltakorven hevoset vaihtoivat paikkaa, kun vanha estesukuinen Lucky Accord nousi kärkeen ennen kouluisästä olevaa Bofey Bridgeä, joka otti yhden puomin.

Kolmanneksi nousi myös nollan ratsastanut Aki Karhapää Ibis-A:lla.

Siltakorpi oli kilpailuunsa tyytyväinen, vaikka tulostaso ei ollut hänen parasta huippuaan. Kouluradalla Lucky Accord oli “ihan jees”, mutta Bofey-hevoset Bridge ja Click “vähän virkeitä”.

“Kouluratsastuksen ei ehkä kuulu pukittelu. Mutta kiva, että niillä on energiaa”, Siltakorpi kertoo.

Huomenna maastokokeessa selviää, voittaako moninkertainen arvokisakävijä Siltakorpi ensimmäisen aikuisten SM-kultansa. Aiemmin hän ei ole ehtinyt SM-kilpailuihiin, koska kahden tähden luokka keskellä kautta ei yleensä sovi suunnitelmiin. Tänä vuonna hevoset kuitenkin saavat laidunloman keskellä kesää Siltakorven keskittyessä puolisonsa Elmo Jankarin olympiaprojektiin.

“Täällä on mukavaa. Vähän niin kuin treenikisat, niin ei ehkä itsekään ole niin hereillä koko aikaa”, Siltakorpi naurahtaa.

SM-mitalista saa kilpailla vain yhdellä hevosella. Siltakorpi tekee valintansa, kun on pohtinut, kummalle maastorata sopii paremmin.

Tulokset tässä.