Senioreiden SM-kisassa jännitys säilyi kihelmöivänä loppuun asti. Viimeisen päivän toisen kierroksen viimeinen lähtijä Hanna Tardiveau Wetrichtalla olisi voinut ratsastaa korkeintaan yhden aikavirheen.

“Mutta ei tuo hevonen tee aikavirhettä”, tuumattiin keskikentällä.  Oikeassa oltiin.

Tardiveaun kisahermot pitivät, sillä kuten ratamestari Aki Ylänne totesi, finaaliradalla pärjää kovahermoisin. “Se, joka ei rupea miettimään kultamitalia, kun lähestyy viimeistä estettä”, Ylänne totesi.

Ylänteen radoista puolestaan todettiin, että ne olivat “säälimättömiä”.

“SM-kisassa rakennetaan ihan sallitun enimmäiskorkeuden mukaan. Jossain muussa kisassa voidaan helpottaa ja rakentaa vähän alakanttiin, ei Suomen mestaruuskisassa”, Ylänne kuittasi.

Tardiveau eteni esteeltä toiselle virheittä ja kultamitali oli hänen.

Onni onnettomuudessa. Wetrichta paikkasi aamulla karsinaan jäänyttä Prinz Clintusta, joka potee turvonnutta etujalkaa. Turvotuksen syy selviää hetimiten eläinlääkärillä.

lähtöjärkkä

Lähtöjärjestys toiselle kierrokselle

finaaliradalla oli tiukka.

 

Tardiveau arvostaa SM-mitalin korkealle. Sillä on hänen arvoasteikossaan enemmän merkitystä kuin PM-kullalla, joka hänellä ennestään on.

Ville Kulkas oli iloinen hopeamitalisti omakasvatti Calimbarilla, joka on ottanut huikeita askelia eteenpäin aivan viime kuukausina. Kulkas näkee sen johtuvan omista parantuneista harjoitteluolosuhteistaan Hyvinkään Riders Inn -tallilla. Calimbar on Kulkkaan entisen kisatamman Aarabellen varsa Calatosta.

Pronssille ratsastanut Marina Ehrnrooth totesi Evli Luikan vain parantuneen loppua  kohti. Samoin teki hän itsekin: “Sain flow’n päälle oikeastaan vasta sunnuntaina ja toisella kierroksella”, hän analysoi.

Finaaliluokan tulokset