Lauantai ei ollut suotuisa ulkokauden avauksiin. Hyvinkäällä Riders Innissä estekilpailuiden kaksi viimeistä luokkaa piti jättää ratsastamatta. Järvenpäässä Ratsastuskeskus Ainossa ratsastettiin jopa grand prix ilman poisjääntejä. Ulkona. 

Luokan voitti hallitseva suomenmestari Anna von Wendt Denzelillä. Wendt nimesi lumisateisissa ääriolosuhteissa, tilsat kavioissaan voittoon taistelleen saksanruunansa ”suo-hipoksi”.

”Tulipahan mentyä. Denzel ei maindannut säästä, mutta itse olisin kaivannut laskettelulasit”, von Wendt naurahti.

Korkeat tierat kuitenkin haittasivat monia ratsukoita. Denzelkin liukastui pahasti passage-käynti-siirtymisessä.

Kun luokka aloitettiin sisällä, keli oli kohtuullinen. Mutta kun viimeisenä startannut von Wendt ratsasti lopputervehdykseen, lunta oli kunnon kerros.

”Toivotaan, että kukaan ei loukkaantunut”, von Wendt totesi.

Von Wendtin valmentaja Lilli Luoma huomautti, että ratsukon auttoi voittoon paitsi osaaminen, myös se, että hevosella ratsastetaan paljon ulkona, myös huonolla säällä ja myös vauhdikkaasti.

Anna von Wendtin ja Denzelin voittotulos oli 66,100. Toinen oli Mia von Schantz Zalzatimella (65.200) ja kolmas Susanna Hyypiä Avemmolla (64,900).

Klo 23.36 Täsmennetty otsikossa ollutta ”suo-hippoa”.

Nina Dunder ja Ramses XII kahlasivat sijalle 7/10. Kuva: Janne Bergh.Nina Dunder ja Ramses XII kahlasivat sijalle 7/10. Kuva: Janne Bergh.