Susanna Therman ja Dragonheart etenevät kohti grand prix -tasoa.
Susanna Therman ja Dragonheart etenevät kohti grand prix -tasoa.Kuva: Miia Lahtinen

Therman ja Dragonheart parhaat suomalaiset Ypäjän pyhässä yrjössä

Venäjän Ksenia Ershova voitti hevosella Kabriolet Ypäjän kansainvälisten kilpailuiden prix st georges -luokan perjantaina hieman yli 70 prosentin tuloksella. Kaksi seuraavaa sijaa menivät Viron Diana Pruksille ja Dina Ellermannille. Paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut nuori Susanna Therman hevosellaan Dragonheart.

Thermanin ja Dragonheartin prosentit olivat 66,559. Suomen Johanna Heikkilä ja Malaya sijoittuivat viidensiksi prosentein 66,412. Luokassa starttasi 18 ratsukkoa.

"Hyvät on tunnelmat, vaikka radassa tuli jonkin verran rikkeitä", kertoo U25-ikäluokkaan tällä kaudella siirtynyt Susanna Therman tyytyväisenä heti palkintojenjaon jälkeen.

”Dragonheart on aina kauden ensimmäisissä kilpailuissa kovin jännittynyt, mitä se oli nytkin, mutta pysyi silti aika hyvin kanssani radalla. Se on sen verran fiksu tyyppi, että osaa radan ulkoa, eikä aina kuuntele mitä pyydän. Sunnuntaina on vuorossa inter I ja sitä se ei osaa niin hyvin ulkoa. Huomenna on välipäivä ja näytän hevoselle vielä rataa, jotta se olisi rennompi sunnuntaina. Hiljalleen kohti GP-tasoa mennään. Enää puuttuu riittävä määrä vaihtoja jokaisella askeleella.”

Ponit, lapset ja juniorit kilpailivat perjantaina aamulla FEI:n joukkueohjelmissa. Lasten joukkueohjelmassa Tuisku Lamberg ja Netstutteriets Bachio voittivat luokkansa hienoin prosentein 70,885 ja jättivät taakseen kaikki venäläiset kanssakilpailijansa. Ponien voitto meni Ruotsiin, Jenni Silventoinen nappasi luokan neljännen sijan Hazelberg´s Macholla prosentein 67,457. Junioreissa suomalaisista sijoittuivat kolmanneksi Aino Hirvonen, neljänneksi Elina Vilen ja viidenneksi Eveliina Havinen. Voitto meni Venäjälle.

Ypäjän kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina klo 8.30 ponien, lasten, junioreiden ja nuorten henkilökohtaisilla ohjelmilla. Päivän pääluokka grand prix ratsastetaan klo 16.05.