Rio de Janeiro

10.500 urheilijaa kaikkiaan 206 maasta. Kenttäratsastuksessa 65 ratsukkoa ja 11 joukkuetta. Kouluratsukoita 60 ja 10 joukkuetta. Esteillä kisaa 75 ratsukkoa ja 15 joukkuetta.

Kolme ratsastajaa lähtökuopissa, mutta vain korkeintaan kaksi lähtee.

Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne isännöi olympiaratsastus-lehdistötilaisuutta Valo-talolla perjantai-iltapäivänä. Uutisena oli, että kenttäratsastaja Elmo Jankari on lajissaan maanosan ykkönen, mutta saattaa joutua vielä taistelemaan paikastaan.

Jankarin puoliso Sanna Siltakorpi on ranking-kolmonen. Kouluratsastaja Terhi Stegars hakee tuloksia vielä määräpäivään asti.  Hän on tällä hetkellä viidennellä varasijalla.

Lisäksi Katja Karjalainen on todennäköinen paralympialaisiin lähtijä.

Vain yksi maanosapaikka on kenttäratsastuksessa kuitenkin jaossa, joten missään tapauksessa molemmat kenttäratsastajat eivät lähde.

Edelleen,  sen jälkeen, kun maanosapaikka on saatu Suomeen, jos Jankarin hevonen vaikkapa loukkaantuisi,  mietittäisiin,  lähetettäisiinkö Siltakorpi hevosellaan Bofey Bridge.  Tämä on pelkkää jossittelua, sillä BB:ltä puuttuu vielä vaadittava tulos pitkästä kolmesta tähdestä. Sen Siltakorpi aikoo joka tapauksessa varmuuden vuoksi ratsastaa keväämmällä. “Kisavaihtoehtoja on kyllä useampiakin kevään mittaan”, Siltakorpi toteaa.

Nyt ei näytä todennäköiseltä, että Siltakorven tarvitsisi Riossa ratsastaa. Jankarilla on “kaikki niin hyvin kuin voi olla”.

Ikävänä yllätyksenä on ilmaantunut uusi kvaalipisteitä tarjoava kenttäkisa helmikuun lopussa Monte Librettissa Italiassa.  Elmo Jankaria lähimpänä pisteissä väijyvä tanskalainen ratsastaja, Piia Pantsun valmentama Hanne Vind Ramsgaard on menossa kisoihin.  Jos Ramsgaard todellakin päättää lähteä,  myös Jankarin on pakattava Duchess Desiree autoon ja lähdettävä.  Jankari on laskenut, että jos tanskalainen sijoittuu kuudenneksi kyseisissä kisoissa hän nousee Jankarin ohi kvaalipisteissä.  Kuudes sija on vieläpä täysin mahdollinen, sillä Monte Librettin kisata uumoillaan tasoltaan matalaa.

Kenttäratsastuksen olympiaranking täällä

Siltakorpi ei toivo sen vaihtoehdon toteutuvan, että hän joutuisi nousemaan olympialaisissa satulaan. “BB on hyvä hevonen ja pystyy varmasti tuohonkin tehtävään, mutta kyllä sen kanssa voi vähän aikaa vielä odottaaakin. On tässä vielä aikaa. Kunhan ratsastus säilyy olympialajina.”

Terhi Stegars palaa Luxemburgiin sunnuntaina. Hänen on samana päivänä ratsastettava kolme hevosta, eritoten Axis, mutta myös Dalou Shan ja Taipei.  Kaikki kolme hevosta matkustavat jo ensi tiistaina Neumünsteriin, jossa on Stegarsin seuraavat kisat. Dalou Shan menee Neumunsterissa kansallista GP:tä. Luokka ratsastetaan maailmancupin GP:n lämmittelyluokkana ja loppuu vasta hetkeä ennen kuin alkaa maailmancup, jossa Stegars ratsastaa Axiksella. “Hyvää harjoittelua Dalou Shanille”, Stegars tuumaa.

Henkilökohtainen ranking sulkeutuu 6.3., jonka perusteella FEI varmistaa maapaikat. Maiden olympiakomiteat ilmoittavat 31.3. mennessä käytetäänkö paikat. Paikkoja voi vapautua vielä myöhemminkin jonkun jäädessä pois.  Esimerkiksi Mikaela Lindh pääsi Lontooseen vuonna 2012 aivan kalkkiviivoilla.