Askellajioriita oli yksi, esteoriita viisi.

Nora Nikanderin esittämä Sammaliston 5-vuotias Manifico oli tuomariston mukaan kyvykäs, kevyesti liikkuva, näyttävä hevonen, jolla on edessään mukava tulevaisuus. Sen ravi oli puhdasta ja tahdikasta, mutta voisi olla lennokkaampaa. Se pidensi kyllä, mutta olisi saanut työntää paremmin takaa.

Käynti oli aktiivista ja tahdikasta, mutta se olisi saanut olla vapain ohjin rennompaa.

Laukka pyöri hyvin, ja etujalkojen liikettä siinä kuvattiin ihanaksi. Voimaa kuitenkin tarvitaan lisää. Lisäksi esitetyssä helpossa kouluohjelmassa oli ongelmia laukka-käynti-siirtymisissä, eivätkä peruutukset ja laukannosto olleet aivan niin sulavia.

 

Kaikki nähdyt esteoriit hyppäsivät tehtävänsä hyvin, ja montaa puomia ei illan aikana pudonnut.

Ensimmäisenä esiintynyt 4-vuotias Eeva-Liisa Penttilän Quillan KS esiintyi Susanna Rautasen kanssa vakuuttavasti.

Tuomaristo totesi, että ori haluaa suorittaa positiivisella tavalla, keskittyy esteeseen ja sillä on hyvä ja terävä ponnistus ja hyvä itseluottamus ja se myös käyttää runkoaan hyvin.

Ori oli ensin Riikka Harjulalla ja sitten tuli kuukaudeksi Susanna Rautaselle, kun sen omistaja halusi sen valmistautuvan herpeksen takia pienemmällä tallilla kuin Ypäjällä.

”Hyppää todella hyvin, todella kiva, laatuhevonen”, Rautanen sanoi tyytyväisenä suorituksensa jälkeen ja kehui vielä oriin käyttäytymistä pelipaikalla.

Kehityskohtana hän näki sen, että hypyssä on niin paljon voimaa, että laskeutuessa ori ei pysty täysin kannattelemaan kroppaansa.

”Se tarvitsee vielä voimaa, niin kuin kyllä jokainen nelivuotias”, hän totesi.

.

Riikka Harjulan esittämä 4-vuotiaan ST Inspector on 183-senttinen suurilinjainen ratsu, joka esiintyi hieman epätasaisesti, eikä meinannut mahtunut 22 metrin väliin.

Varovainen hevonen, jolla oma halu selviytyä puhtaasti, mutta vaikea säädellä laukkaa, tuomari totesivat.

 

Nina Fagerströmin esittämä Sammaliston 5-vuotias Londen taas hyppäsi ensin yhden kierroksen epätasaisemmin mutta puhtaasti ja varovaisesti, toisen kierroksen myös suhteellisen tasaisesti. Fagerström kertoi olevansa tyytyväinen oriin suoritukseen.

Nopea ja voimakas ponnistus, mutta ensimmäinen kierros oli on-off. Hyppykaari saisi edetä sujuvammin. Lähtee terävästi, mutta hypyn jälkiosa ei ole yhtä tasainen, tuomaristo kommentoi.

 

Anne Penttinen esitti itse kasvattamansa, oman kilpatammansa varsan, 5-vuotiaan Diamant de Magic Micen. Ori näytti todella toimivalta, ja tuomarit kiittivät sitä terävästä ja nopeasta ponnistuksesta, etujalkojen tekniikasta, asenteesta ja laukasta. Hyppykaareen toivottiin vielä tasaisuutta.

Penttinen moitti itseään ensimmäisen kierroksen suorituksestaan.

”Mutta toinen rundi oli älyttömän hyvä! Hevonen esitti sitä laatua, mitä olen odottanut. Kyllä tämä mieltä lämmitti”, Penttinen totesi.

Jonkin verran oriin suoritukseen hänen mukaansa vaikutti se, että se on ollut kotona, eikä päässyt harjoittelemaan vieraisiin paikkoihin. Hän veikkaa, että rutiinin myötä ori tulee hyppäämään vielä paremmin.

Viimeisenä esteoriina esiintyi 5-vuotias ST DiCaprio, joka eteni suoraviivaisesti hyvin reippaasti eteenpäin Riikka Harjulan luotsaamana. Sen mainittiin haluavan suorittaa ja olla varovainen, mutta sen säkä saisi nousta paremmin. Nyt se yritti selvittää asiat eteenpäin, jolloin viimeinen laukka-askel jäi erikoiseksi.

 

Riikka Harjula oli esittämiinsä hevosiinsa tyytyväinen.

”4-vuotias Inpector oli oikein kiva ja suoritti tasolleen”, hän kiitti.

Laukan lyhennyksen vaikeudet ratsastaja otti omalle kontolleen.

”Toivottavasti koeratsastaja Lotta-Katariina huomaa huomenna, että sen kanssa pystyy tekemään mitä vain, sillä on todella hyvä ratsastettavuus”, Harjula sanoi.

”Ja jäätävä skouppi”, hän lisäsi.

DiCapriosta Harjula kertoi, että valmisteluissa on ollut pieniä vaikeuksia ja säätöongelmia.

”Siinä on tosi paljon laatua, mutta se hätääntyy, jos se ottaa puomin. Nyt saimme erittäin hyviäkin asioita”, Harjula sanoi.

 

Oripäivät Ypäjällä jatkuvat lauantaina, jolloin loput ratsuoriit palkitaan ja ponioriit aloittavat päivänsä.

Diamant de Magic Mice.Diamant de Magic Mice.

Lisää teemasta: Ratsuoripäivät 2021