Ei saatu suomalaista voittajaa Ainon Masters-kisojen pääluokassa GP:ssä sunnuntaina, vaikka tuttu hymni palkintojenjaossa kuultiin. 

Toisaalta, jos voiton jollekin ulkomaalaiselle luovuttaa, niin vanhalle tutulle Suomen kävijälle, pitkän linjan ammattilaiselle Rein Pillille. Ja kun virolainen voittaa, saadaan kuulla Suomen kansallishymnin sävelet. Heillä kun on tismalleen sama.

Kanadalainen ratamestari Joey Rycroft oli rakentanut lisävaikeutta lisäesteillä. Ainossa esteitä oli 13 tavanomaisten 12 asemesta.

“Jokainen lisäeste päälle 10:n tuo yllättävän paljon lisää staminavaatimusta hevosille”, Rycroft totesi. Hän totesi myös rakentaneensa aivan oikean kansainvälisen 145 sentin GP-luokan, jossa pärjäävät vain kokeneet ratsastajat moderneilla hevosilla.

Oli radassa toki muutakin kuin pelkkä lisäeste.

“Siinä oli hyvin erikoiset ja epätavalliset tiet”, sanoi Pill.

Niin tai näin, hän ratsasti tänään vain voitosta. Palkintorahat tulevat tarpeeseen, sillä kilpaileminen on kallista.

“Vaikka tänä vuonna en maailmancupin finaaliin päässytkään.”

Ensimmäisen kierroksen 4 parasta jatkoivat toiselle kierrokselle, virheet seurasivat mukana. Pill ja maanmies Paul Argus Renessinillä olivat ainoat tuplanollat.

Emma Tallberg oli paras suomalainen. Hän sai ensimmäisellä kierroksella yhden pudotuksen, joka ei “johtunut mistään”. “Se oli yllättävää Arvenilta. Ihmettelen vieläkin, että miksi se sen teki”, hän totesi hieman hymähtäen luokan jälkeen.

Aromatsin pojalla Alfons RA:lla on hieno tarina. Sen voit lukea huomenna RatsastusPlussasta.

Tulokset täällä