Seinäjoen 140-luokkaan osallistui vain 5 ratsukkoa. Mirella Lesonen-Hakola hevosellaan Winput DK Z ratsasti luokan ainoan nollan.

Vaikka takana on jo pitkä ura ratsastajana, nainen luonnehtii itseään jo täysin harrastajaksi. Perhe vie edelle.

”Minun olisi tänään pitänyt ratsastaa hevoset päivällä ennen luokkia, mutta vietin päivän keskimmäisen lapseni kanssa Powerparkissa huvipuistossa”, Lesonen-Hakola kertoo.

11-vuotias poika meni kaikkiin hurjimpiin laitteisiin, mutta äiti tyytyi seuraamaan maasta. Vaikka keho ei enää kestä huvipuistolaitteiden höykytystä, esteradalla on kaikki järjestyksessä. Lesonen-Hakola hyppäsi Winputin lisäksi Luchadorilla 130-luokan puhtaasti sijoittuen viidenneksi.

”Molemmat hevoseni hyppäsivät tosi kivasti, ja radat olivat sujuvia ja mukavia ratsastaa. Hyvä fiilis. Se vähän harmittaa, että osallistujia oli niin vähän”, Lesonen-Hakola summasi lauantain tunnelmat.

Seinäjoen raviradan kentällä ratsastetaan elokuun puolivälissä kaikkien ikäluokkien SM:t. Ne ovat Lesonen-Hakolankin suunnitelmissa.

Hän toteaa, että Seinäjoki on aika identtinen kilpailu viime kesän Powerparkin SM:ien kanssa.

“Saman tyyppinen paikka, sama pohja, samat järjestäjät. Järjestäjät yrittävät parhaansa, ja kaikki ovat ystävällisiä, eikä nuttura ole tiukalla. Tänään rata meni vähän pehmeäksi joissain kaarteissa, joten tämä on ehkä hyvä koekilpailuna, sillä järjestäjät tekevät parhaansa ja reagoivat tämän tyyppisiin asioihin”, Lesonen-Hakola sanoo.

140-luokan toinen sijoittunut oli Marjut Tuliniemi hevosellaan Joki-Doki v/h Molenhof tuloksella 0-4.

Toinen Seinäjoen sankari oli Jone Illi, joka voitti Dolandalla 110- ja 120-sentin luokat ja otti 130 luokassa kaksoisvoiton Jankalla ja uudella 14-vuotiaalla, isojakin hypänneellä tammallaan Hilotte van Tenhaegendoorn.

Seinäjoen tulokset täällä.

Lesonen-Hakolaan ja hänen ajatuksiinsa tutustutaan paremmin juhannuksen printtilehdessä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS