Valtioneuvoston tuoreen päätöksen mukaan urheilukilpailutoimintaa avataan kesäkuun alusta lähtien erityisjärjestelyin.

Suomen hallitus kertoi tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana, että urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen, sillä koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia aletaan nyt purkaa. Voimassa on kesäkuun ajan 500 hengen kokoontumisrajoitus, mutta uusi 50 hengen kokoontumisrajoitus ei suoraan koske urheilukilpailuja.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni vastasi tiedotustilaisuudessa Ravinetin toimittajan kysymykseen ja totesi yksikantaan, että ravi- ja ratsastuskilpailut saavat alkaa erityisjärjestelyin.

Kilpailuiden turvallisuus tulee varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula on helpottunut. Hän kertoo, että liitossa on valmisteilla ohjepaketti kilpailuiden järjestäjille, kunhan valtiolta saadaan selvät ohjeet.

“Vielä täytyy odottaa täsmennyksiä. Toivottavasti niitä saadaan huomenna aamulla”, Koivula toteaa.

Kilpailujärjestäjistä Stable Nova Hyvinkäällä on luvannut järjestää kilpailuja erityisjärjestelyin, samoin kuin Ratsastuskeskus Lupis Kiuruvedellä. Ratsastuskeskus Aino ei järjestä kilpailuja kesä-heinäkuussa. Suuri osa ratsastuskilpailuista on pienehköjä ja seurojen järjestämiä. Todennäköisesti SRL:n hallitus tekee poikkeusoloissa päätöksiä, jotka mahdollistavat entistä vapaammin esimerkiksi kilpailuiden lähtijämäärän rajaamisen.

Hallituksen linjaukset täällä.

Korjaus 5.5. kello 15 Uutisessa on tämän tiedon mukaan on tulkintavirhe – myös urheilukilpailuissa pitäisi noudattaa 50 hengen rajoitusta. Virhe tuli siitä, että tiedotustilaisuudessa kysyttäessä raveista ja ratsastuskilpailuista yksikantaan vastattiin, että kilpailutoiminta saa alkaa. Uusi uutinen tässä,