37-vuotiaan amerikkalaisen esteratsastaja Andrew Kocherin tapausta tutkitaan sekä kansainvälisessä ratsastajainliitto FEI:ssä että USA:n lajiliitto USEF:issa.

Kumpikin lajiliitto tyytyy tässä vaiheessa toteamaan, että kyse on vakavasta syytöksestä ja asia tutkitaan perinpohjin.

Tapaus sai alkunsa 26.6., kun  ranskalaismedia Grandprix sai nimettömänä pysyvältä lähteeltä vinkin katsoa tarkemmin valokuvia Kocherista radalla. Lähde väitti, että Kocherilla on oikeassa kädessään nappi, josta lähtee ohut vaijeri hihaa ja ratsastushousujen lahjetta pitkin saappaisiin ja kannuksiin.

Väitteen mukaan ratsastaja painaisi halutulla hetkellä peukalon ja etusormen välissä, ohjan vieressä olevaa nappia mikä saisi aikaan sähköiskun hevosen kylkeen.

Granprix esittelee sivustollaan kuvia, joissa näkyy jonkinlainen nappi sekä vaijeri, joka kulkee reittä pitkin ratsastajan oikeassa jalassa.

Kyseinen lähde oli ranskalaismedian mukaan toimittanut myös videon, jossa avataan ja selvitetään kyseisten sähkökannusten toimintaperiaatetta.

Tapaus on saanut jo paljon julkisuutta kansainvälisessä hevosmediassa. Grandprix kertoo ottaneensa puhelimitse yhteyttä Kocheriin, mutta ratsastaja ei toistaiseksi ole tarjonnut asiaan minkäänlaista selitystä

Grandprix-sivuston ranskankielinen juttu täällä