Kouluratsastaja Anna von Wendt oli tiistaiaamupäivällä kymmenen jälkeen jo lopetellut ratsastukset ja alkamassa miettiä mitä pukea päälleen.

“On pian lähdettävä ajelemaan kohti Helsinkiä. Meikkaukset ja kaikki”, hän totesi.

Syynä on televisioesiintyminen Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa, joka esitetään TV1:ssä tänään 18.30.

Kouluratsastajaa ei suorana lähetyksenä tehtävä ohjelma erityisemmin jännitä.

Keskustelunaiheet pyörivät ratsastuksen, hevosten ja maanviljelyksen ympärillä. “Eiköhän me puhuta Denzelistä ja hevosista ja niin pois päin”, hän suunnittelee.

Yle kävi eilen maanantaina Björkbodassa kuvaamassa von Wendtin ratsastusta ja tallin askareita. Pätkät esitetään ohjelmassa.

“Tehtiin kameroiden edessä toimittajan kanssa yhdessä myös vähän hommia täällä tilalla.”

Mitä Denzelille muuten kuuluu?

“No, ihan hyvää… mutta meillä on ollut vähän murheita sen kanssa tässä.  Juttuja, joita ei olisi voinut kuvitellakaan…”, von Wendt kertoo. Mitä nämä murheet ovat, paljastuvat tänään suorassa lähetyksessä.

Ilmeisesti ne eivät ole ainakaan voittamattomia, sillä Von Wendt kertoo, että tulevalla kaudella tämäkin ruuna hyvin todennäköisesti osallistuu kisoihin, vaikka jäähdyttelyvaiheessa onkin.

“Täydessä terässä se vaikuttaisi kyllä olevan. Olen ajatellut kysyä siltä itseltään, mitä mieltä se kilpailemisesta on.”

Mitä nousevaan GP-ratsuun, ori Sir Fashioniin (Sir Donnerhall – Rosekavalier) ja intermediare-tasoiseen  Skyfalliin (Sandro Hit – K2) tulee, Von Wendt odottaa malttamattomana valmentautumismatkaa Saksaan Jonny Hillberathin tallille.

“Kyllä mä tähän kohtaan Jonnyn valmennusta kipeästi tarvitsisin. Ja kolmas hevonenhan,  Schubert (Sandro Hit – De Niro),  on siellä Saksassa Jonnyn tallilla valmiina jo odottamassa.”

Ideaalitilanteessa, jos kaikki menee suunnitellusti, hän lähtee Saksaan helmikuun alussa ja palaa Suomeen sopivasti ennen Ypäjän kansainvälisiä hallikisoja maaliskuun lopulla.

Koronaviruksen ehdoilla kuitenkin on mentävä. Von Wendt sanoo tietävänsä, että Saksassa koronatilanne on melko vakava. “Mutta eihän tässä voi muuta sanoa, kuin että katsotaan mikä se tilanne muutaman viikon päästä on. Itse olen valmiudessa reagoimaan nopeasti.  Voin tuon auton tuosta kyllä pakata ja lähteä. Maskin kanssahan siellä täytyy varmaan olla, jos sinne asti pääsee.”

Kesän kisakalenteri näyttää hyvältä kouluratsastuksen osalta. “On tosiaan ne Ypäjän kisat ja lisäksi on kv-kisat Järvenpäässä. Ja PM:t. Ja Virossa on sopivat kisat myös.”

Kauden kruununa EM-kisat olisivat huippu, ja von Wendt on euroopanmestaruuksia mielessään pyöritellytkin. “Tietty olisi hieno yrittää niitä.”

Puoli seitsemän -ohjelmatietoihin täältä

Björkbodan talli