Juulia Jyläs puhuu tietenkin asiaa.

Hän kävi kurssittamassa viime viikonloppuna Suomessa, ja samalla kertoi pääajatuksiaan esteratsastuksessa valmentautumisesta. Puhuttiin muun muassa estesilmästä.

”Sen pystyy treenaamaan. Jokainen pystyy rakentamaan itselleen estesilmän, kun hänellä on kontrolli hevoseen”, Jyläs neuvoo. Hän itse opetteli katsomaan, paljonko on kolme askelta, neljä, viisi, kuusi, seitsemän tai kahdeksan. ”Nyt tiedän aina, missä olen kuuden askeleen päässä. Sitten lasken ja luotan siihen systeemiin. Minulla on paikka aina ajoissa valmis”, hän paljastaa.
Systeemin pitää toimia isoilla esteillä ja pienillä esteillä, ja sitten siihen pitää luottaa.

”Yleensähän et jää esimerkiksi kauas siksi, että sulla ei ole silmää, vaan siksi, että sulla ei ole kaarteessa pehmeyttä ja laukkaa”, Jyläs huomauttaa.

Toinen pääjuttu on kouluratsastusta. Tutustumme Karolina Liuksialan ja Eevamaria Porthan-Broddellin vetämään NIKA Academyyn, joka tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden ratsastaa GP:hen asti koulutetuilla hevosilla.

“Mutta NIKA Academyssa ratsastajien halutaan myös ymmärtävän, että kyseessä on vaativa laji, jossa ratsastajalla on oma roolinsa velvollisuuksineen. Tarvittavien toistojen määrä on kaikissa urheilulajeissa suuri, ja jos ratsastaa vain kerran viikossa, edistyminen on kaksi eteen ja yksi taakse. Niinhän se on kaikessa ratsastuksessa, mutta kerran viikossa toistoja tulee tosi vähän. Siksi on hyvä miettiä, että unelmat, tavoite, ajankäyttö ja budjetti ovat realistisessa tasapainossa”, Liuksiala tiivistää.

NIKAn yksi tähdistä on SINI Solinana tunnetun Solinan ratsastaja Jessica Jokiranta.

Takasivulle tutustumme uuteen urheilujohtajaan Jutta Koivulaan.

”Liiton tehtävissä ei yleensäkään saa paljoa kiittävää palautetta, ja siihen pitää osata suhtautua. Urheilu herättää tunteita, eikä se ole ihme. Urheilijoilla on tässä koko elämä pelissä. On iso asia, miten heitä kohdellaan, ja myös siinä yritän tehdä parhaani”, Koivula lupaa.

Uutisissa valmennusta, oikeudenkäyntiä ja Pin Rock´s Foxfire Blitz.

Epäasiallisuudet ovat tietysti kolumnissa, jossa mietitään, mitä lukisi aikuisratsastajien Noloimmat jutut -palstalla.

 

 

Nähdäänkö Tokiossa tämä FWB?Nähdäänkö Tokiossa tämä FWB?