Maria Astikainen laittelee Tryonissa pikkuhiljaa jo Antarismartin -hevosta kuntoon.

Rupeaman ensimmäinen koitos, 1. karsinta on edessä. Hän starttaa aamu9:ltä paikallista aikaa starttaavan oman ryhmänsä numerolla 24.  Eli nettiTV kannattaa avata heti 16 jälkeen Suomen aikaa, sillä reining-suorituksessa ei kauaa nokka tuhise, kolmisen minuuttia.

Astikainen ratsastaa tänään ohjelman pattern 8. Ohjelma alkaa spineillä, jatkuu siitä laukkaympyröille ja päättyy sliding stoppeihin eli liukupysähdyksiin ja lopun peräyttämiseen.

Hän pyrkii pääsemään 63 ratsukon joukosta pikkufinaaliin, eli tänään sijoille 16-35. Pikkufinaali ratsastetaan torstaina, ja siitä on 5 parhaan mahdollista nousta vielä varsinaiseen finaaliin. Suoraan finaaliin jatkavat tämän päivän 15 parasta.

Malli pattern 8:sta täällä Astikaisen valmentajan Shawn Flaridan ratsastamana.

Kuten perjantain Hevosurheilun MM-jutuissa kerrottiin, Flarida ei ole paikan päällä Tryonissa, sillä hän ratsastaa kilpaa Las Vegasissa. Se ei haittaa Astikaista.  “Mulla on ollut spesifit ohjeet”, Astikainen kertoo.

Tryonissa, lajin kotimaassa, on odotettavissa suuri ja amerikkalaiseen tapaan hyvin äänekäs yleisö. Astikaista ei kuitenkaan jännitä nyt, kun vuosien unelma on toteutumassa. Tiistain vet check jännitti enemmän.

Pattern 8

Lähtölista täällä

Lisää teemasta: MM-kisat