Maria Astikainen ratsasti reiningin ensimmäisen karsinnan ensimmäisessä ryhmässä siistin ohjelman sinivalkoisessa asussaan, valkoisessa stetsonissa, mustissa chapseissä.

Astikainen sai 210 pistettä ja sijoittui suorituksensa jälkeen sijalle 21. Pisterivi on 70-69,5-68,5-71,5-70,5. Tämä tulos ei riitä jatkoon ja Astikainen karsiutui pikkufinaalista.

Suomalaisratsukko aloitti hyvillä spineillä. Mutta laukkavolttien suunnanvaihdoissa ja laukkasiirtymisissä oli aavistuksenomaisia pikku epäröintejä, vaikka laukanvaihdot puhtaasti menivätkin. Yhden pysähdyksen jälkeen käännyttäessä rollbackiin, tuli pieni pukki tai sellaisen ajatus. Kaikki mikä on hiemankaan pois nöyrästä ja auliista “willingly guided” -vaikutelmasta pudottaa tässä lajissa pisteitä.

Kiihdyttäessään kohti sliding stopia eli liukupysähdystä Astikaiselta tippui stetson.  Vaihdettuaan suuntaa Antarismartin joutui hyppäämään hatun yli, mikä herätti hilpeyttä. Tuskin tämä kuitenkaan pisteisiin vaikutti.

Jenkkikommentaattori totesi, että Astikainen olisi saanut laukata hieman voimakkaammin ja kauemman aikaa ennen viimeistä sliding stopia, mutta antoi myös ymmärtää, että kaiken kaikkiaan suoritus oli pikkufinaalipaikan ansaitseva.

FEI TV-kamera näytti suomalaiskatsomoakin, joka oli muihin maihin verrattuna tietysti melko pieni. Emma Kanerva, Janne Bergh kouluratsastuksen puolelta muun muassa heiluttivat siellä Suomen lippua.

Myöhemmin illalla, Suomen aikaa aamuyöllä,  jaettiin joukkuemitalit.  USA näytti hegemoniansa.

New kid on the block – kulmakunnan uusi kakara, kuten kommentaattori kuvaili USA:n vain 18-vuotiasta Cade McCutcheonia,  ratsasti Custom Made Gunilla sensaatiomaiset 229 pistettä.

13.9. Artikkelia on päivitetty tulostietojen osalta

New kid, Cade McCutcheon ja Custom Made Gun sliding stopissa.

Tulokset täällä

Lisää teemasta: MM-kisat