Aura Vasama hyppäsi Folindalla finaaliin Portugalissa.
Aura Vasama hyppäsi Folindalla finaaliin Portugalissa.Kuva: Outi Räisänen.

Aura Vasama esteiden EM-finaaliin – "Folindassa on mukavasti potkua"

Ikäluokkien esteratsastuksen EM-kilpailut jatkuivat torstaina junioreiden ja nuorten osalta. Junioreissa ratkottiin joukkuemitalit ja selvitettiin, ketkä selvittävät tiensä 30 ratsukon henkilökohtaiseen finaaliin.

Suomalaisista lauantain henkilökohtaiseen finaaliin sijalta 28 ratsasti Aura Vasama Folindalla. Joukkuekulta meni Belgiaan, hopea Sveitsiin ja pronssia Iso-Britanniaan.

”Ihan hyvä fiilis, ei kai tässä voi muuta sanoa. Olen tyytyväinen”, Vasama kommentoi kilpailupäivän jälkeen.

Juniorit ratsastivat torstaina saman radan kuin keskiviikkona, ja molemmilla kierroksilla suomalaisratsukko otti yhden pudotuksen. ”Tänään osa esteistä oli korkeampia ja yhden puomin alla oli vesi, mutta muuten rata oli sama.”

Perjantaina junioreilla on välipäivä. Finaaliin Vasama lähtee odottavalla mielellä. ”Toivottavasti hevonen tsemppaa ja hyppää hyvin. Se on tuntunut jokaisella radalla pirtsakalta ja siinä on mukavasti potkua.”

Finaaliin kärkisijalta lähtee Irlannin Tom Wachman H H Fireballilla. Hänellä on kontollaan ainoastaan 0.35 virhepistettä, jotka hän sai ensimmäiseltä kilpailupäivältä ajan perusteella.

Vapaapäivänä Vasama aikoo hengailla ja ratsastaa hevosensa kevyesti. ”Vietän aikaa varjossa. Me olemme olleet paljon yhdessä kaikkien suomalaisten kanssa, ja katsomme aina toistemme radat. Meillä on hyvä yhteishenki.”

Antonia Virtasen EM-urakka päättyi hylkäykseen keskiviikkona.

Torstain viimeisenä oli vuorossa 150-tasolla hypättävä nuorten ratsastajien luokka, jossa nähtiin Suomen Liida Lehtonen Cedrickillä. Lehtosen tulokseksi tuli 13 virhepistettä ja sija 60.