Ratsastuskeskus Ainon 140-luokkaan starttasi neljä ratsukkoa. Aura Vasama ja Folinda voittivat 200 euroa neljällä virhepisteellä.

”Folinda hyppäsi todella hyvin, olen siihen tosi tyytyväinen”, Aura Vasama kehuu hevosensa ratsastuskeskus Ainon voitokkaan pääluokan suorituksesta.

11-vuotias Folinda (Van Gogh–Ahorn) on hevonen Vasaman mieleen. ”Se on pieni ja ketterä ratsastaa, ja kaikessa elämässään todella suloinen hevonen, ihan mun lemppari.”

Lahtelaisratsastajan ykköshevosen, Eludin ( Clinton–Heartbreaker), paikkaa Folinda ei kuitenkaan heti oli viemässä, vaikka hän tammalla lähteekin edustamaan Suomea junioreissa PM-kisoihin.

”Eludilla on Folindaan verrattuna se extraskouppi vielä isompiin luokkiin. Se on aika vahva ykkönen, mutta Folinda varmasti vahva toinen hevonen.”

Kimo Elud ei startannut Ainossa, eikä se kilpaile Suomessa nyt hetkeen. ”Eludille kuuluu hyvää, se on ollut tauolla. Se varmaan aloittaa Hollannissa heinäkuun alussa.”

Vasama on ilmoittanut sekä Folindan että Eludin Portugalin EM-kilpailuihin, jotka käydään nuorten, junioreiden ja lasten osalta Vilamourassa 18.–25.7. ” En vielä tiedä kummalla menen EM-kisoihin.”

Vasaman koko hevosnelikko, Elud, Folinda, Baroness IV ja nuori 5-vuotias Livory, joka myös esiintyi edukseen Ainossa, lähtee Hollantiin heti PM-kisojen jälkeen.

Tuttu majapaikka sijaitsee Kronenbergissä, aivan Peelbergenin kilpailualueen vieressä. ”Ollaan siellä ja kisaan pari kisaa ennen EM:iä. Loput hevoset jäävät Hollantiin, kun lähden Portugaliin. EM:stä tulen takaisin Hollantiin ja sieltä sitten Suomeen”, ratsastaja kertoo suunnitelmistaan.

Lähiajan suunnitelmissa on antaa hevosille pieni tauko ennen PM-kisoja ja ulkomaan reissua. ”Juhannuksena voi muutaman päivän kerätä voimia ja sitten valmistelen koti PM:iä”, hän suunnittelee. Suurempia tavoitteita Ypäjällä käytäviin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin hän ei ole asettanut.

”En ole varmaan voittamaan menossa, mutta tarkoitus on tehdä hyviä ratoja siten, että sekä mulla että hevosella on hyvä fiilis.”

Ainon kilpailujen tulokset löytyvät täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS