Sanna Backlund voitti Elanolla eli Zorrolla Tampereella sunnuntaina 140-tasolla hypätyn pääluokan.

Starttaajia 140-luokassa oli viisi. Backlundin nimiin meni myös 130-tasolla kilpailtu Prix de Portin Pehku Humupekan Muistopalkinto, jossa ykkönen voitti 500 euroa. Humupekan Muistopalkinnon voitti vasta 8-vuotias Isabella HX, jonka omistaa Valtteri Bottas.

”Innostuin lähtemään, kun Suskilla (Granroth) oli nyt vapaa, ja kaikki muut ovat menossa ensi viikonloppuna Novaan. Itse en halunnut omien hevosten kanssa sinne, kun Novassa tulee käytyä niin paljon, ja halusin näyttää hevosille uusia paikkoja. Ajattelin että vitsit, nyt käyn Tampereella”, Backlund kertoo.

Mukavaahan Tampereella sitten oli.

”Ihan onnistunut kilpailu. Järjestäjät näkivät paljon vaivaa, ja pohja saatiin pidettyä asiallisena. Iso kenttähän siellä on, niin että pääsee laukkaamaan kunnolla”, Backlund kiittää.

Kun oltiin uudessa paikassa, hänen ykkösratsunsa, laiskapuoleinen Zorro, myös pääsi kunnolla kilpailufiilikseen.

”Se on sellainen, jonka pitää vähän syttyä. Edellisenä viikonloppuna Ainossa se oli vähän treenifiiliksissä, kun siellä käydään niin paljon. Nyt oli lanaa, jyrää ja sadettajat päällä, niin Zorro pääsi virittäytymään kisatunnelmaan ja se oli kivan fresh”, Backlund kertoo.

Ihan tosissaan hänen ei kuitenkaan täytynyt ratsastaa, vaan sinivalkoisen ruusukkeen ja 300 euron ykköspalkinnon sai tuplanollalla, tosin Backlundin aikakin oli uusinnan paras. Kakkoseksi sijoittui Jasmin Engblom uudella ratsullaan Fiola.

”En revitellyt, ja tällä kertaa tämä riitti voittoon”, Backlund totesi.

Hänen luotsaamansa Hattel Horsen alkukausi on ollut takkuinen. Ensin oli ratsastuksen korona- ja EHV1-tauko, ja sitten kun talli pääsi kilpailemaan Latviaan, yksi tallin ratsuista antoi yhden positiivisen herpesnäytteen, ja kaikki hevoset lähetettiin kilpailupaikalta pois ensimmäisen viikonlopun jälkeen. Sittemmin positiivisen näytteen antanut KG Corazon on testattu negatiiviseksi, ja jos sen tänään maanantaina otettava testi osoittautuu sekin negatiiviseksi, hevonen on valmis kilpailemaan.

”Kimo testataan tänään, ja näyte lähtee Saksaan. Toivottavasti se pääsee mukaan jo Ypäjälle. Suski ja Eeku (Pitkänen) ovat sitä kyllä käyneet treenaamassa”, Backlund kertoo.

Backlund itse lähtee kauteen kolmen hyvän ja kivan hevosen kanssa. Zorro, joka siis kilpailee kansallisella tasolla nimellä Elano, on menestynyt pienemmissä kansainvälisissäkin kilpailuissa. Bottaksen Isabella HX taas on Backlundin parhaita ratsuja ikinä.

”Se on tosi kiva. Jo viime vuonna se hyppäsi muutaman 140-luokan, mutta se on hirmu varovainen, joten haluan aloittaa sen kanssa varovasti”, Backlund sanoo.

Suomen esteratsastuksen pääsarja Pohjola Tour alkaa vajaan 2 viikon päästä Ypäjällä. Siellä Elano hyppää pääluokkia, mutta Isabella aloittaa 130-tason Silver Tourilta. Backlundin uusin, Stal Hendrixin omistama 7-vuotias Jumper taas aloittaa pronssitourilta.

”Derbykenttä on monellakin tapaa hevosille vaikea paikka”. Backlund perustelee.

Tampereen tulokset täällä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS