Siihen ei tarvittu kuin kahtena kisaviikonloppuna 24 starttia, ja ruusukkeista yksi tuli pääluokasta.

Niinpä Backlundin eilinen ja osin tämänpäiväinen kahdeksan tunnin kotimatka oli niin lyhyt kuin mahdollista. Mieli oli korkealla kaksiviikkoisen Tønsberg Horse Show´n jälkeen.

“Hevoset eivät tehneet virheitä, vaan niissä luokissa kun tuli puomi, takana oli ratsastusvirhe”, Backlund kertoo.

Sitä hän on miettinyt kovasti, miksi usein menee hyvin juuri silloin, kun ollaan Suomen rajojen ulkopuolella. Vaikka siellä radat ovat isompia ja vaikeampia, ja tasokin kovempi.

“Ehkä se on se, että ulkomaille lähden kilpailemaan. Suomessa kilpaileminen on aina vain yksi sen päivän miljoonasta tehtävästä”, Backlund sanoo.

Norjan kilpailuissa molemmat ykköshevoset loistivat. 145-luokan uusinnassa Backlund lähti Escadalla ison uusinnan alkuvaiheessa, veti riskillä kolmoissarjalle lyhyempää kautta ja sai virheen, kun hevonen yllättyi. Sitä kokeilivat monet uusinnan alussa, mutta loppupuolella ei enää kukaan,

“Eivät edes Gulliksenit“, Backlund viittaa norjalaiseen huippuratsastajaperheeseen, joista Geir voitti ja poika Johan-Sebastian oli luokan kakkonen. Escadalla Backlund oli lopulta 17.  22 ratsukon uusinnassa. Zorrolla hän meni lujaa, mutta kolmoissarjalle ulkokautta ja oli neljäs. Oma oppilas Henna Kaaro Ikonilla oli viides.

Backlund kertoo, että Zorro eli Suomen kisoissa Elano tuntuu hyvänä päivänä sellaiselta, että sillä voi hypätä mitä vain. Tähän asti se on ailahdellut, mihin on nyt löytynyt mahdollisesti syy ja jopa lääke.

“Mäski.  Se on oluen tuotannossa tuleva sivutuote, ja Zorro syö nyt sitä. Sillä ei ole vatsahaavaa, mutta jotenkin sen vatsahapot aihauettavat oireita”, Backlund kertoo.

Norjan tulokset täällä.