Teresita Bremer lähti junioreiden SM-kilpailuun lauantaina tavallaan neljänneltä sijalta, mutta ainoa tuplanollasuoritus sunnuntailta vei hänet SM-kultaan. 

Ykkösenä, kakkosena ja viitosena luokassa oli Aura Vasama. Viimeiselle päivälle Vasaman piti valita vain yksi hevonen, ja pieni epäonnistuminen sen kanss nosti Bremerin ykkösitilalle.

Ratsu Caral (Casir Ask – Ralmé Z) tuli Bremerille vasta maaliskuussa, kun hänen toinen hevosensa Zsa-Zsa jäi sairaslomalle. Yhteistyö lähti käyntiin hyvin, ja nyt aherrus palkittiin kultamitalilla.

Bremer on aikansa GP-ratsastajan Majlen Fazerin tytär, joka ratsastaa Hattel Horsesin tallissa. Jo 15-vuotias Caral jäi PM:ien jälkeen hyppytauolle, joten  SM:iin ei ollut korkeita odotuksia.

“Ekana päivänä puhdas, toisena päivänä tuli viimeinen alas. Vikana päivänä pidin kerrankin hermot kasassa ja saatiin nollat”, Bremer summasi.

Hän kertoo, että Caral on vanha, kokenut herrasmies.

“Se on sympaattinen, haluaa auttaa ja olla puhdas. Sillä on turvallista mennä”, Bremer kiittää.

Hopealle ratsasti Jasmin Engblom. Hän oli tyytväinen hopeaan, mutta ei ratsastukseensa: vielä kilpailun jälkeen hän harmitteli toisen kierroksen yhtä puomia, joka tuli omasta ratsastusvirheestä. 15-vuotias kokenut ratsu Wish of Palatina on ollut hänellä kolme vuotta.

“Se on ekana päivänä villi, silloin pelotti kaikista eniten”, Engbolm totesi. Sen jälkeen hevonen on rauhallinen, tasainen ja hyvä ratsastaa.

Päivän kakkonen ja mestaruusmittelön kolmonen oli lauantaina ensimmäisen 130-ratansakin hypännyt Lida Haddas Obora´s Metaxalla.

“Olemme menneet koko ajan täällä tasaisesti, ja hevosella ei ole ollut mitään merkkejä epävarmuudesta.  Lähdimme tänne ihan kokeilemaan, ja olin tyytyväinen, kun mitali oli edes lähellä. Tämä on huikeaa, en ole edes treeneissä hypännyt kuin pari noin isoa estettä”, Haddas iloitsi.

Aura Vasama oli pettynyt. Hänen nuori Good Lordinsa pudotti kolme, mikä jätti tytön mitaleilta vieä tänä vuonna. Kyseessä oli sekä hevosen että ratsastajan ensimmäinen 140-rata.

“Valitsin Good Lordin finaalihevosekseni, koska se tuntui sillä hetkeltä oikealta. Mutta meillä on vielä 3 juniorivuotta jäljellä”, Vasama sanoi.

 

Mitä noi itkee, miettii herrasmiesruuna Caral.Mitä noi itkee, miettii herrasmiesruuna Caral.

Lisää teemasta: SM-kisat