“Kiltti ja rohkea!” kuvaa Cappuccino Friendiä (Concreto – Amino) sen omistaja Ida Hoviaro.

Ruunan esitti Sanna-Kaisa Mikkola, ja sitä ovat ratsastaneet omistajan ja Mikkolan lisäksi Madis Morna ja Roosa Lappalainen. Hoviaro katseli Laatuarvostelua kotoa käsin pienen lapsensa kanssa.

“Fyysisesti en ollut paikalla, mutta henkisesti olin”, hän hymyilee.

Cappuccino Friend ostettiin hänelle alle vuotiaana vanhemman estehevosen seuraajaksi. Valinnassa merkitsi luonne.

“Emme ole itse ammattilaisia, joten halusimme, että hevosella on mutkaton luonne. Capu oli jo varsana selväpäinen ja fiksu”, Hoviaro kertoo.

Kyvyt esiin -kilpailut antoivat jo lupauksia, mutta ratsastajan kanssa hevonen on parhaimmillaan. Mikkola ratsasti sitä ennen Laatuarvostelua alle kymmenisen kertaa.

Tuomarit kehuivat heti toisena esiintyneen ruunan olevan erittäin positiivinen hevonen, jolla on hyvä reaktiivisuus, hyvä jalkatekniikka ja elastinen hyppy. Se sai tekniikasta 8,1, kapasiteetista 8, ratsastettavuudesta 8,5 ja laukasta 8,5.

Hoviaro odottaa Cappuccino Friendistä itselleen kilparatsua.

“Mutta sitä en tiedä, että milloin ja millä tasolla. Kiva ja hyvä, jos se pärjää, mutta ei stressiä. Hevosen ehdoilla mennään”, hän sanoo.

Tärkein on pysynyt tärkeimpänä.

“Se on tosi mukava, tasainen ja selväpäinen. Maastoileekin yksin ja kaverin kanssa. Kiltti ja rohkea!” Hoviaro hymyilee.

Myös kasvattaja Veera Leskelä seurasi Laatuarvostelua kotoa livelähetyksen välityksellä. Hänen jalkansa on paketissa, joten muuta vaihtoehtoa ei oikein edes ollut.

“Ensimmäinen päivä sairasloman aikana, kun olen pysynyt koko päivän paikoillaan koneen ääressä”, hän paljastaa.

Hän kiittelee hevosurheilua siitä, kuinka koneen ääressä on saanut kokea koko tunteiden kirjon. Aamulla oma 2-vuotias jäätyi täysin ja floppasi Kyvyt Esiin -kilpailussa, mutta lopulta ilta kääntyikin juhlaksi Cappuccino Friendin voiton myötä.

Leskelä kasvattaa estehevosia, ja 50. kasvatti syntyi tänä vuonna. Kesän 9 varsasta 6 on jo mennyt kaupaksi, ja kolme jäljellä olevaa tammaa hän vähän suunnittelee pitävänsä itsellään.

“Kasvatusurani alku vie 24 vuoden taakse, jolloin aloin autella Säkylässä Jukka Kallunkia. Jos joku, niin hän on ollut oppi-isäni”, Leskelä kertoo.

Laatuarvostelussa toinen oli perjantain Hevosurheilussa esitelty Sonja Mäkelän Tijuana S (Uriko – La Zarras), ja kolmonen Anna Rämön Celtas Quen (Grandorado TN – Lux Z).

Kyvyt esiin -kilpailuissa paras 2-vuotias oli Susanna Rautasen SM-pronssimitalitamma Zia Haidan tammavarsa Frigård Zina (Ludwig von Bayern –  Casco) ja paras 3-vuotias Marika Rätön Chacoon’s Girl (Cacoon Blue – Stalypso).

Laatuarvostelun ja Kyvyt esiin -kilpailun tulokset täällä.

 

 

,