Sammaliston oriasema saa kesäksi takaisin Celantuksen.

Ranskalaisella olympiaratsastaja Kevin Stautilla viime alkukeväästä asti treenissä ja kilpailutuksessa ollut Celantus on matkustanut jo Stautin Normandian paikasta Saksaan, ja odottaa siellä jatkokuljetusta Suomeen. Oriin odotetaan saapuvan mahdollisesti ensi viikolla.

Staut on hypännyt 8-vuotiaaksi kääntyneellä oriilla 140-luokkia.

“Celantus on hyvin klassinen, voimakas hyppääjä, jossa on paljon verta ja aivan superkiltti luonne”, puhelimitse tavoitettu Staut luonnehtii.

“Ranskassa ei hypätä mitään lähimpään pariin kuukauteen, eikä muuallakaan, sillä nyt keskitytään kaikin mahdollisin voimin vastustamaan herpesvirusta. Kun Celantus palaa tänne astutuskauden jälkeen syksyllä, jatkamme siitä mihin jäimme”, hän kertoo.

Staut valmistautuu Tokion olympialaisiin. “Sen minkä pystyn. Vähän huonolta näyttävät kilpailuharjoittelumahdollisuudet juuri nyt, vaikka onneksi itse olin juuri kuluneena viikonloppuna Dohassa”, hän toteaa.  Mikäli tulee valituksi olympiajoukkueeseen, kuten hän toivoo ja olettaa, hän ottaa hevoskaartista Tokioon mukaansa Viking d’la Rousserien.

Sammaliston oriaseman Markus Lindblom komppaa ratsastajaa. “Nyt ovat kilpailut maailmassa aika seis. Kevin valmistautuu Tokioon ja hyppää viiden tähden kisoja sen minkä pystyy. Celantus ei kuitenkaan ole vielä ihan viiden tähden tasolla, joten ajateltiin, että otetaan se kesäksi tänne astumaan”, hän kertoo.

Oldenburgin estekantakirjaan syntynyt Celantus (Cellestial – Catoki) on Gerd Sosathin  kasvatti ja kantakirjattu FWB:hen vuonna 2016. Sillä on Heppa-tietokannan mukaan Suomessa 103 jälkeläistä.

Kevin Staut, 40, on henkilökohtainen Euroopanmestari vuodelta 2009 ja olympiakultamitalisti Ranskan joukkueen jäsenenä vuodelta 2016.