Tosi  lupaava ori, sanoi orilautakunta ja kiitti Coco-Bongo Beachin (Coco-Bongo Boy – Loran) tasalaatuisia hyppyjä ja erinomaista asennetta ratsain esittämisessä.

Ori sai kahden vuoden luvan.

Nainen Joy Ride Stablen takana, ylöjärveläinen Inga-Mari Lehti oli tyytyväinen. Coco-Bongo Beach on kotoisin Verdenin eliittihuutokaupasta Saksasta.

“Huutokauppakatalogista tosin ensin katsoin, että tuota en ainakaan osta, kun sillä on tuollainen nimi”, Lehti paljastaa.

Ori oli vielä katalogikuvassakin vain varsin tavallinen ruskea hevonen.

Ajatukset kuitenkin muuttuivat, kun Lehti osallistui huutokauppaan kotoa netin välityksellä. Kun hän näki Coco-Bongo Beachin, ori vakuuttikin asenteensa, hyppynsä ja liikkeidensä ansiosta.

Muista 3-vuotiaista ratsuoreista Adamas (Kannan – Mighty Magic) esiintyi ratsain hyvässä tasapainossa ja esitti hyvää yhteistyöhalua, mutta irtohypityksessä se ei keskittynyt ja tekniikka vaihteli, eikä sitä voitu hyväksyä jalostukseen.

Yli 176-senttinen ST Inspector (Inter Action – Loreno)  esitti myös ratsain hyvää yhteistyöhalua, mutta irtohypityksessä se oli epävarma, eikä sitä siksi hyväksytty.

Hepohaan Leopold (Ludwig von Bayern – Capitol II) pyrki olemaan varovainen ja avasi hyvin takaa, mutta lautakunta katsoi, että etujalkojensa tekniikan takia se ei ole riittävän hyvä jalostukseen hyväksyttäväksi.

 

Poneista kaksi sai luvat. Welsh-B-ponilla Springhill Rhion oli hyvä jalkatekniikka, positiivinen asenne ja laadukkaat askellajit.

Kahdesta new forest -ponista Willow Wind oli ryhdikäs ja hyvin ja hyvällä asenteella hyppäävä poni. Askellajeihin kaivattiin lisää laatua, mutta ori hyväksyttiin esteominaisuuksiensa takia. Prince of Heartsilla sen sijaan ei riittänyt tyyppi, askellajit eikä hyppykään.

Kaikki ponioriit tekivät kuitenkin suorituksensa kiltisti ja ilman ongelmia. Ne hyppäsivät irtona ja esittivät askellajit vapaana.

 

Hevosoriit esitettiin ratsain, ja siinä ne toimivat kaikki ratsain tahdikkaasti ja kuuliaisesti. Harjulan Coco-Bongo Beach ja Hepohaan Leopold jopa esittivät vaihdon askeleessa.

Riikka Harjula olikin esittämiensä oriiden suorituksiin tyytyväinen.

“Kaikki suorittivat omalla tasollaan, Coco Bongo oli super kaiken kaikkiaan, Leopoldilla oli tänään aika paljon virtaa, mutta se malttoi hyvin kuitenkin loppuun. Inspector on ollut minulla vain viisi päivää, ja siihen nähden se suoritti asianmukaisesti”, Harjula kommentoi.

Inga-Mari Lehden jännitys jatkuu huomenna sunnuntaina 3-vuotiaan kouluori Don Henryn kanssa. Myös se on Verdenin huutokaupasta. 3-vuotiaan oriin on valmistellut Stella Hagelstam. Sen valintaan vaikutti erityisesti suku: emänisä on Lehden ikisuosikki, musta ja hieno Hochadel, jo isä on moderniutta tuova Dancier.

Oripäivät järjestettiin korona-ajan poikkeusjärjestelyin yksipäiväisinä Ypäjällä. Tänään lauantaina esiintyneet 3-vuotiaat 3-vuotiaat saavat kuitenkin normaalin 2-vuotiaiden luvan.

19.11 Korjattu Springhill Rhionin sektio

Videolla jalostusori Coco-Bongo Beach.