Tulos 70.239 % oli hyvä virheet huomioon ottaen.

Kuten Kanerva etukäteen epäili, Dambacu oli hieman pinkeä Neumünsterin vaikeassa hallissa. Toisaalta se teki kaikki vaikeat asiat hyvin.

“Se kävi aika kuumana verkassa ja oli jännittynyt, ja ohjelmaan tuli väliin pieniä virheitä”, Kanerva summaa. Laukannosto passagesta ja piruetit saivat aikaan ylimääräisiä vaihtoja ja toisessa ravilisäyksessä oli pieni tahtirikko.

“Mokat vähän harmittaa, mutta toisaalta se malttoi kuitenkin esimerkiksi kävellä hyvin. Se että se virheiden kanssa sai kuitenkin yli 70, antaa toiveita, että voimme saada vielä vaikka 73”, Kanerva toteaa.

Talven ajan kehitys on ollut hyvä, ja esimerkiksi piaffit, piruetit ja koko laukka ovat parantuneet. Parasta kotilaukkaa Dambacu ei kuitenkaan vielä pystynyt näyttämään tuomareille.

“Kun se on pinkeä, se ei laukkaa niin hyvin kuin voisi laukata, ja lisätty on ennemmin nopeaa juoksua”, Kanerva naurahtaa.

Hän ratsastaa Dambacua nyt nenä selvästi luotiviivan edessä.

“Tässä muodossa se on parhaiten tuntumalla ja saa tehtyä tekniset asiat parhaiten”, Kanerva kertoo.

Maailmancupin osakilpailuun sunnuntaille jatkaa 15 ratsukkoa. Luokka alkaa kello 11 Suomen aikaa.

“Yritetään saada Dambacu kuuntelemaan hyvin verkassa, ei tehdä hirveästi temppuja, vaan ratsastetaan se vain rennoksi ja tuntumalle. Sitten rata läpi ilman suuria jännityksiä”, Kanerva suunnittelee.

Tulokset tässä.