Viikonloppuna loukkaantunut FWB-ori näyttää selvinneen lähinnä säikähdyksellä, kertoo oriin omistaja Anne Niemi.

Ori oli lauantai-iltana tarhassa täysin kolmijalkainen, eikä sen ratsastaja Jeanna Högberg uskaltanut kuljettaa sitä edes viereiselle klinikalle ennen eläinlääkärintarkastusta kotitallilla. Ensin eläinlääkäri tarkasti oriin tallilla, ja sen perusteella se uskallettiin viedä klinikalle, jossa se saatiin riippumattoon, jossa raajoille ei tule suurta painoa.

Mutta jo maanantaina oli aivan toinen ääni kellossa.

“Jeanna laittoi minulle tekstin “vilken drama-queen!” (suom. mikä draamakuningatar) ja videon, jossa ori ravaa ja kääntyy klinikalla miltei täysin ontumatta”, Anne Niemi kertoo. “Se on ollut aina äärimmäisen kipuherkkä.”

Oriilla on lihasrevähtymä, joka aiheutti liikehäiriöitä, ja se reagoi kipuun poikkeuksellisen voimakkaasti.

“Sen pitäisi toipua täysin. Mutta kylläpä pelästytti”, Niemi sanoo. “Nyt Peikolla on kaikki hyvin, ja se on palannut jo kotitallilleen Ruotsiin.”

Ori olisi tullut Suomeen lepäämään, mutta se ei ole mahdollista koronaviruskaranteenin takia. Lisäksi eläinlääkärinä Niemi itse joutuu varautumaan poikkeusolosuhteisiin, että päivystys pystytään ainakin pääosin säilyttämään, kun korona vaikuttaa myös eläinlääkäreiden työssä olemiseen.

“Jos yhden ohjeen haluaa sanoa, se on se, että älkää nyt enää soittako eläinlääkärille keskellä yötä koiran ripulista. Hakekaa yksi purkki ripulilääkettä valmiiksi, ja odottakaa aamuun”, hän neuvoo.