Helsinki Horse Show´ssa aloitettiin perjantai kansallisilla finaaleilla.

Small Tourin parhaaksi nousi Madeleine Ehnberg Hagelunds Zaphiralla.

“Ensimmäisen päivän toinen sija oli kiva yllätys, ja tämän päivän finaalin voitto sama juttu. Hevonen toimi kuin ajatus, paikkaili vähän virheitäni ja oli sairaan hyvä fiilis”, Ehnberg hymyili voiton jälkeen.

Tamma tuli hänelle viisi vuotta sitten varsomislomalta 6-vuotiaana, ja sen jälkeen on edetty yhdessä.

“Ollaan hypätty 125-luokkiin asti, mutta tittelinä tämä oli suurin voittomme”, urheiluhierojana työskentelevä Ehnberg kertoo pakatessaan hevosta kotimatkalle. Itse hän aikoo palata Jäähallille.

“Ehkä vähän pitää juhlia, tämä olin sen verran hauska asia”, hän paljastaa.

Medium Tourin finaali oli tasoa 135. Paras tuli  Mankilasta, Nea Tolonen Cissylla. Cissy on voittanut este-SM-hopeaa vuonna 2017 Sonja Mäkelän kanssa, ja nyt se kilpailee Tolosen kanssa toistaiseksi pienempiä luokkia. Ensimmäinen rata HIHSissä oli vähän hidas ja toi  kahdeksannen sijan. Sen jälkeen tuli kaksi voittoa.

“Sonja sanoi, että laita pykälää kovempia vauhti”, Tolonen kertoo.

Tolonen menetti vuoden kevätpuolella yllättäen kaksikin hevosta, mutta Cissy on paikannut vähintäänkin hyvin.

“Se on tosi mukava hevonen. On sillä omat tammanaisuutensa, mutta se on kiltti, antaa kaikkensa ja tykkää hypätä”, Tolonen kertoo.

130-tason Nordic Open Tourin ensimmäisen luokan voitti Venäjän Vasilisa Erastova hevosellaan Lolita Lollypos. Paras suomalainen oli toiseksi ratsastanut Miisa Pulkkanen Dolandalla.

Madeleine Ehnberg ja Hagelunds Zaphira hallitsivat 115-finaalia.Madeleine Ehnberg ja Hagelunds Zaphira hallitsivat 115-finaalia.

Lisää teemasta: HIHS 2019