Juulia Jyläksen Finishing Touch Wareslagelle ei todellakaan estekorkeus ole pieninkään ongelma.

Jyläksen ilmeestä pystyi päättelemään, että ohjauksessa oli ja on hieman enemmän huolta,  niin kuin hän ja hänen valmentajansa ovat todenneetkin monta kertaa aiemmin.  Mutta vain vähän enemmän, sillä hyvin se kuitenkin meni. Jyläs ei ollut hetkeäkään sen näköinen, että olisi ollut millään lailla pulassa 600 kilon lihaskimpun selässä, vaikka Finishing Touch Wareslagella oli ilmiselvästi menokengät jalassa  Jotkut lähestymiset saivat ratsastajan vain hieman enemmän rypistämään otsaansa ja puristamaan suun tiukemmaksi viivaksi.

“Fini oli aika fanaattinen”, Jyläs totesi tuoreeltaan.

“Mutta kisan edetessä se rauhoittuu ja paranee. Niin on käynyt aina ennenkin.”

Jyläs ratsasti Alan Waden isolla ja ilmavalla 155-radalla hallitusti, ei hullun kovaa. Koska arvostelu keskiviikon avausluokassa on C eli kyseessä on aikaluokka, Jyläs olisi jäänyt kärjestä puhtaallakin suorituksella. Yksi pudotus yhdistettynä maltilliseen tempoon heittivät hänet sijalle 75. Erot ratsastajien välillä ovat kuitenkin pienet, kun ne torstai-illan lähtölistaan lasketaan.  Kaava on se, että luokkajohtaja Steve Guerdat lähtee jatkoon nolla virhepisteellä ja muiden hankkimat sekunnit suhteutetaan Guerdat’n aikaan ja jaetaan kahtia.  Torstain ensimmäisellä varsinaisella kierroksella käy karsinta julmana. Torstain esteratsastus käydään kahdessa osassa. Se alkaa Suomen aikaa klo 16 ja jatkuu  myöhään yöhön.  Jyläksen lähtönumero on 48.

Perjantain kakkoskierrokselle jatkaa 122 startanneesta enää 60 parasta.

“Torstain kisa ratkaisee”, totesi SRL:n urheilujohtaja Aki YlänneLähtölista täällä “Monta ratsukkoa pienellä erolla ja 60 parasta vaan jatkaa.”

“Harmi se pudotus!” toteaa maajoukkuevalmentaja Bert Romp. “Hevonen oli vähän turhan vahvana, mutta Juulia ratsasti erittäin hyvin.”

Jyläs on varovaisen luottavainen. “Tarkoitus on ratsastaa puhtaita ratoja jatkossa ja katsoa minne sillä tavalla pääsee.”

“Olisi voinut olla putoamattakin se puomi, jos olisi ollut tuuria.”

Tryonin säähuolet on nyt unohdettu. Tryon International Equestrian Centerin iso kenttä kylpi auringossa. Nyt siellä on helteiset olosuhteet, mutta edelleen kosteaa.

“Kyllä tämä täkäläinen 31 astetta vetää hevoset varmaan maitohapoille”, Jyläs tuumaa.  Kisa jatkuu huomenna.

Toinenkin suomalaislinkki on jatkossa,  Piia Pantsun mies Fredrik Jönsson, joka hyppäsi puhtaan ja melko nopeankin radan Cold Playlla.

Muutama nimi on jo tässä vaiheessa karsiutunut, mikä on ensimmäisen osakilpailun tarkoituskin, sillä puomit ovat jo huomenna 10 senttiä korkeammalla.

Näyttävin putoaja oli varmasti Israelin edustaja Ashlee Bond, joka irtautui satulasta sarjaesteen B-osalla. Ei tässä vielä mitään, tekevälle sattuu, mutta hevonen Cheala LS tuskin huomasikaan, vaan jatkoi matkaa hyppäämällä vielä seuraavan esteen. Vaivalla ja kansalaisuutta vaihtamalla hankittu MM-edustus katkesi heti alkumetreillä.

Tulos täällä

Päivitys 20.9. Lisätty tietoa kisan jatkumisesta ja Aki Ylänteen ja Bert Rompin kommentit

Lisää teemasta: MM-kisat